Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες αναβολής του ντέρμπι!

Τα κρούσματα κορονοϊού των Ελ Αραμπί και Χασάν έχουν προκαλέσει εύλογα συναγερμό στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ποιες οι πιθανότητες αναβολής του προσεχούς ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τι προβλέπει το πρωτόκολλο.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες αναβολής του ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός χάνει για το επόμενο διάστημα τις δύο βασικές επιλογές του για τη θέση του σεντερ φορ, τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά τα ταξίδια τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Ολυμπιακός: Δεν γυρίζουν στην Ελλάδα Ελ Αραμπί και Χασάν

Εύλογα λοιπόν στον Ρέντη έχει σημάνει... συναγερμός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να «ψάχνεται» ήδη προκειμένου να βρει επιθετικές λύσεις ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί το προσεχές Σάββατο (21/11, 19.30) στο Φάληρο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να αναβληθεί το παιχνίδι εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού; Το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τη Super League είναι σαφές και δίνει τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Βάσει, του ανανεωμένου πρωτοκόλλου του πρωταθλήματος για τον Covid-19, για να αναβληθεί ένας αγώνας θα πρέπει να έχουν προκύψει πέντε ή περισσότερα θετικά κρούσματα στον προγραμματισμένο έλεγχο που γίνεται 24 ή 48 ώρες πριν από έναν αγώνα της Super League.

Στον συγκεκριμένο αριθμό, όμως, δεν προσμετρώνται κρούσματα που προέκυψαν από άλλους ελέγχους μέσα στην εβδομάδα.

Ήτοι, για να αναβληθεί το «ντέρμπι αιωνίων» θα πρέπει στα τεστ που θα γίνουν Πέμπτη ή Παρασκευή, να προκύψουν πέντε περισσότερα κρούσματα χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά των Ελ Αραμπί και Χασάν, που παραμένουν σε καραντίνα στις χώρες τους.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός:

4. Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

5. Προηγούμενα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα, βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

6. Κρούσματα σε προπονητές, ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.

7. Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.