Ολυμπιακός: Το απευθείας φάουλ του Πέπε και οι στατικές φάσεις

Στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ο Πέπε κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο σε επίσημο παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Το απευθείας φάουλ του Πέπε και οι στατικές φάσεις

Αυτή την περίοδο ο Πέδρο Μαρτίνς ρίχνει μεγάλο βάρος στις στατικές φάσεις. Έχοντας μπροστά του αρκετά ματς ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να πάρει και τα εύκολα από τα στημένα. Του έχουν λείψει πολύ αυτά τα γκολ μέχρι στιγμής και ο 50χρονος κόουτς θέλει να το διορθώσει.

Στο φιλικό με τον Ατρόμητο ένα θετικό στοιχείο που κρατάει ο 50χρονος κόουτς είναι το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πέπε. Δεν παίρνει εύκολα γκολ με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά ήταν ο τελευταίος που είχε σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και αυτός το είχε κάνει σε φιλικό παιχνίδι, σε εκείνο με την Ομόνοια στον Ρέντη. Σε επίσημο παιχνίδι η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν τον Απρίλιο του 2019.

Ο Φορτούνης το είχε κάνει τότε κόντρα στη Λαμία. Το αμέσως προηγούμενο φάουλ ήταν πάλι του Φορτούνη κόντρα στην Μπέρνλι. Από τότε δεν έχει πάρει ξανά γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το θέμα είναι ότι ο Πέπε έδειξε με τον τρόπο του ότι μπορεί να δώσει λύσεις στις στατικές φάσεις. Τον προβληματίζει τον Μαρτίνς η συμπεριφορά της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα και με τον Πέπε στην ενδεκάδα ίσως μοιραστούν τις εκτελέσεις σε στατικές φάσεις.