Το ασυνήθιστο σκορ για Ολυμπιακό και η δυσφορία του Μαρτίνς

Έστω και σε φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός δέχτηκε πέντε γκολ από τον Ατρόμητο με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι δυσαρεστημένος. Πότε ήταν η τελευταία φορά που παραβιάστηκε πέντε φορές η εστία των Πειραιωτών.

Το ασυνήθιστο σκορ για Ολυμπιακό και η δυσφορία του Μαρτίνς

Στο φιλικό της Παρασκευής με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με το βαρύ 5-2 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αν και ήταν ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα δεν μπορεί να το πέρασε στα… ψιλά ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής ήταν έξαλλος μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του. Οι παίκτες του έδειξαν αδιαφορία στο φιλικό με αποτέλεσμα να προκύψει αυτό το σκορ.

Και είναι αλήθεια ότι για τον Ολυμπιακό δεν είναι και το πιο σύνηθες να δέχεται πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι, είτε αυτό είναι φιλικό, είτε είναι επίσημο. Ο αναγνώστης μας Κωνσταντίνος Παναγόπουλος με mail του μας θύμισε παρόμοιες περιπτώσεις, με τον Ολυμπιακό να δέχεται πέντε γκολ.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν 11 χρόνια, πάλι σε ένα φιλικό στις 6 Σεπτεμβρίου 2009 όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει 5-0 από τον Εργοτέλη. Για να βρούμε άλλο ματς με τόσο μεγάλο σκορ πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω. Πριν 23 χρόνια, στις 22 Οκτωβρίου 1997 ο Ολυμπιακός έχασε με 5-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την ίδια χρονιά έχει δεχτεί πέντε γκολ και από τη Ρόζενμποργκ.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δέχτηκε πέντε γκολ από ελληνική ομάδα σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 1991 όταν είχε χάσει με 5-2 από τη Ξάνθη. Επίσης η τελευταία φορά που είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός πέντε γκολ εντός έδρας ήταν στις 27 Μαΐου 1990 όταν είχε χάσει 5-4 από τον ΟΦΗ.

Είναι πολύ σπάνιο για τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με τόσο βαρύ σκορ και είναι λογικό στον Πέδρο Μαρτίνς να μην άρεσε καθόλου ούτε το σκορ, αλλά ούτε και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του σε αυτό το παιχνίδι.