Ο γιατρός είχε δίκιο, ο Σισέ και ο Μαρτίνς έπαιξαν με τη... φωτιά!

Έβγαλε... Ολυμπιακή ψυχή ο Σισέ στο “Γεντί Κουλέ”, λέγοντας στον γιατρό Χρήστο Θέο ότι δεν θέλει να γίνει αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του στο 46’ στο γόνατο, αλλά έπαιξε με... τη φωτιά, ασχέτως αν δεν “κάηκε” ούτε ο Σενεγαλέζος, ούτε και ο Μαρτίνς που δεν τον αντικατέστησε.

Ο γιατρός είχε δίκιο, ο Σισέ και ο Μαρτίνς έπαιξαν με τη... φωτιά!

Τα πράγματα στον αθλητισμό είναι απλά... Κάθε μέλος ενός τμήματος, είτε μπασκετικού, είτε ποδοσφαιρικού, είτε οποιουδήποτε άλλου σπορ, έχει τον ρόλο του. Ας ξεκινήσουμε όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο. Πέρασε από μία δύσκολη έδρα που είναι δύσκολο οι άλλοι δύο ανταγωνιστές του για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να φύγουν με το διπλό.

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο, ότι όταν αποφασίζουν να πατήσουν γκάζι, τότε δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πάλι θα γίνει κουβέντα για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Έχει εξελιχθεί σε συνήθεια... Σε κακή συνήθεια για την ακρίβεια. Σε... ανέκδοτο που κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει, γιατί αύριο - μεθαύριο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν είναι σίγουρο ότι - όπως έγινε με τον ΠΑΣ - θα μπορέσει να ξαναβρεί τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν λέμε ότι ήταν κακός ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με άλλα πρώτα ημίχρονα που έχουμε δει από το ξεκίνημα της σεζόν, όπως με την Ομόνοια, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ, τον Παναιτωλικό ή την Σίτι. Κινδύνευσε όμως να δεχτεί γκολ πολύ γρήγορα με το δοκάρι του Γιάννου και μετά να τρέχει για να ανατρέψει το σκηνικό.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για τους Πειραιώτες... Και κυρίως, φαίνεται πώς τέλος καλό και όλα καλά είναι και για τον Σισέ που έχει μία απλή διάταση.

Ομολογούμε ότι ξαφνιαστήκαμε, όμως, με την αντίδραση του Σισέ στο 46’. Κακώς έβαλε σε κίνδυνο το γόνατό του. Ναι μεν έβγαλε... Ολυμπιακή ψυχή, αλλά πήρε τεράστιο ρίσκο.

Ο ίδιος έλεγε μετά το παιχνίδι ότι νιώθει μια χαρά, όμως, για ποιον λόγο παράκουσε τον γιατρό; Ο Σισέ και κατ’ επέκταση και ο Μαρτίνς που δεν τον έβγαλε με το που έκανε το νόημα προς τον πάγκο ο γιατρός Χρήστος Θέος, πήραν ένα τεράστιο ρίσκο...

Για την επιστημονική κατάρτιση του Θέου δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πολλά πράγματα. Το έχει δείξει η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο ιατρικό σώμα και όχι μόνο το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό την τελευταία εννιαετία. Είναι ένας λαμπρός επιστήμονας.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο γιατρός λέει - ακόμα κι αν το είπε για προληπτικούς λόγους - ότι πρέπει να γίνει αλλαγή ο Σισέ και μάλιστα με τέτοια επιμονή, κατά την άποψή μας ο Μαρτίνς έπρεπε να βάλει αμέσως τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε τις διαβεβαιώσεις από τον Αφρικανό στόπερ, που σίγουρα ξέρει πολύ καλά το κορμί του και αποφάσισε να τον κρατήσει μέσα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τόσο ο προπονητής, όσο και ο παίκτης, δεν έπαιξαν με τη... φωτιά.

Τις περισσότερες φορές, ο γιατρός είναι εκείνος που έχει δίκιο, καθώς εκείνος είναι που ψηλαφίζει το πόδι του ποδοσφαιριστή και αντιλαμβάνεται αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή η παραμικρή υποψία. Πολλές φορές ο παίκτης δεν καταλαβαίνει αμέσως τη ζημιά που μπορεί να έχει υποστεί, έχοντας ακόμη “ζεστό” το πόδι.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως... Ευτυχώς που δεν έφυγε με κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού ο Σισέ από το Ηράκλειο και την γλίτωσε με μία απλή διάταση και τίποτα περισσότερο.