ΚΕΔ/ΕΠΟ για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός: «Το σύστημα δεν λειτούργησε»

Εξηγήσεις δόθηκαν από  ΚΕΔ/ΕΠΟ για το πρόβλημα που προέκυψε στο παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακός με το σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών.

ΚΕΔ/ΕΠΟ για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός: «Το σύστημα δεν λειτούργησε»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με αφορμή το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Ένα πρόβλημα που προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων.

Η ανακοίνωση από ΚΕΔ/ΕΠΟ για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός:

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στο γήπεδο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

«Στον αγώνα της Super League 1 OΦΗ - Ολυμπιακός που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 .11. 2020 στο γήπεδο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών της εταιρείας Media Pro. Και στις δύο περιπτώσεις οφσάιντ, το σύστημα δεν λειτούργησε και χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά προκειμένου να υπολογιστούν οι τρισδιάστατες γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι ο βοηθός VAR δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση μέχρι εκείνο το σημείο.

Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, και παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν. Δεν μπορεί να αποδίδεται ευθύνη στους αξιωματούχους διαιτησίας του αγώνα όταν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ορθά.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι βέβαιη ότι η Media Pro θα εργαστεί σκληρά πριν από την επόμενη αγωνιστική για τη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας