Super League 1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρωτόκολλο

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι συνεχόμενες αναβολές αγώνων στη Super League 1 με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του πρωτοκόλλου.

Super League 1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρωτόκολλο

Δύο παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής αναβλήθηκαν λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα του Αστέρας Τρίπολης-Βόλος και το Άρης-ΑΕΚ δεν θα διεξαχθούν με αποτέλεσμα να μεγαλώνει κι άλλο η λίστα με τα ματς που εκκρεμούν και αναζητούνται ημερομηνίες.

Εκτός από αυτά τα δύο δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη το ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1η), Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης (3η), ΑΕΛ-Άρης (6η), Απόλλων Σμύρνης - Λαμία (6η) και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (6η). Ήδη δηλαδή είναι αρκετά τα παιχνίδια που εκκρεμούν και για τα οποία αναζητούνται ημερομηνίες.

Το πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο ανέφερε ότι για να αναβληθεί ένα παιχνίδι θα πρέπει να υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμονή του αγώνα. Με τον κορονοϊό να είναι σε έξαρση και τα κρούσματα να είναι ήδη χιλιάδες στη χώρα μας γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πολλές αναβολές αγώνων και να χαθεί η μπάλα.

Το πρωτόκολλο της UEFA προβλέπει ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μπορεί να διεξαχθεί ακόμη κι αν μία ομάδα έχει διαθέσιμους μέχρι 13 ποδοσφαιριστές με τον έναν απαραίτητα να είναι τερματοφύλακας. Στη Super League 1 υπάρχει ήδη προβληματισμός για το πρωτόκολλο που ισχύει και για τις συνεχόμενες αναβολές αγώνων, διότι χάνεται έτσι και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η διοργανώτρια αρχή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγή του πρωτοκόλλου και αν είναι δυνατόν να υιοθετήσει αυτό της UEFA. Κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί έπειτα από σύσκεψη της Λίγκας με τους λοιμωξιολόγους, οι οποίο είναι οι πλέον αρμόδιοι για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτόκολλο της Super League 1.