Δεν έχει σκοράρει σε 4 σερί ματς ο Ελ Αραμπί και αμέσως τον έβγαλαν.... ντεφορμέ!

Ο Ελ Αραμπί δεν έχει βρει δίχτυα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει εξήγηση και δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο Μαροκινός φορ.

Δεν έχει σκοράρει σε 4 σερί ματς ο Ελ Αραμπί και αμέσως τον έβγαλαν.... ντεφορμέ!

Η στατιστική των τεσσάρων τελευταίων αγώνων με Μαρσέιγ, Πόρτο, Απόλλωνα Σμύρνης και Μάντσεστερ Σίτι, δείχνει ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, εν αντιθέσει με τον Αχμέντ Χασάν που έχει σκοράρει τρεις φορές.

Πρώτον, δεν είναι κακό σε μία περίοδο που ο βασικός επιθετικός μίας ομάδας δεν σκοράρει, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα η λεγόμενη “ρεζέρβα”. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Ολυμπιακός είναι ο κερδισμένος στο τέλος.

Φυσικά και η “τροφή” ενός επιθετικού είναι το γκολ, αλλά για να έρθει, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και μία σειρά από διάφορες διαδικασίες. Μετά το χατ τρικ που πέτυχε ο Ελ Αραμπί κόντρα στον Ατρόμητο, θα διαπιστώσουμε ότι στα ματς που ακολούθησαν, μόνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης τροφοδοτήθηκε σωστά. Σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά τον σταμάτησε ισάριθμες φορές το δοκάρι.

Βλέποντας τα παιχνίδια του Champions League, όπου δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ο Μαροκινός, τότε θα δούμε το εξής σοβαρό στοιχείο: Ο Ελ Αραμπί κακώς χαρακτηρίζεται ως “άσφαιρος” στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Υπάρχει μία παράμετρος που δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Για να σκοράρει λοιπόν ένας επιθετικός, θα πρέπει να τροφοδοτηθεί. Από τα τρία ματς του Champions League, ουσιαστικά “ταϊστηκε” στα δύο από τους συμπαίκτες του, αλλά και σε αυτά οι πάσες δεν ήταν τέτοιες, που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κακώς δεν τις μετέτρεψε σε γκολ.

Στο “Ντραγκάο” ο Βαλμπουενά τον βρήκε στην καρδιά της περιοχής της Πόρτο, αλλά η τροχιά της μπάλας ήταν τέτοια που τον ανάγκασε να κάνει λίγο πιο πίσω το κορμί του, με αποτέλεσμα να πιάσει μία αδύναμη κεφαλιά. Στο δε Μάντσεστερ, μία παράλληλη μπαλιά του Καμαρά ήταν λίγο πιο δυνατή και δεν έφτανε με το πόδι του να κάνει την προβολή αλά... Emirates για να την στείλει στα δίχτυα. Η δεύτερη ευκαιρία που είχε, ήταν έπειτα από μία βαθιά μπαλιά του Πέπε, αλλά είχε “σκαρφαλωμένους” πάνω του τους δύο στόπερ της Σίτι. Το ότι κατάφερε και γύρισε το κορμί του και σούταρε υπό πίεση και δεν ανακόπηκε, σίγουρα είναι στα συν του. Με την Μαρσέιγ έκανε μία σεντερφορίσια κίνηση για να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο έπειτα από γύρισμα του Μπουχαλάκη στο 39’, αλλά την τελευταία στιγμή παρενεβλήθη ενστικτωδώς το πόδι του αμυντικού και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Μην κοιτάμε λοιπόν μόνο το ότι δεν σκοράρει, γιατί ο Μαροκινός στο φινάλε δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Μιλάμε για τον παίκτη, που απείλησε πέρσι να “σπάσει” το ρεκόρ του τεράστιου Λάγιος Ντέταρι με τα περισσότερα γκολ ξένου ποδοσφαιριστή σε μία σεζόν.

Εν ολίγοις, κακώς πάει να δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι ο Ελ Αραμπί περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος... Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, ο Μαροκινός έχει αποδείξει ότι είναι ένας φορ που αν του παρουσιαστεί η ευκαιρία, δεν πρόκειται να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Επίσης, δεν είναι σωστό να ρίχνουμε και όλο το “ανάθεμα” στους συμπαίκτες του, γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ότι Ολυμπιακός παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο απέναντι στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, στη Σίτι που είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και απέναντι στη δευτεραθλήτρια Γαλλίας. Δεν είναι εύκολο να φτιάχνεις σωρηδόν ευκαιρίες.

Κι επίσης, πρέπει να έχουμε και κάτι άλλο κατά νου: Ο Ελ Αραμπί κάνει μπόλικη βρώμικη δουλειά στο γήπεδο. Ένας επιθετικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν πληρώνεται μόνο για να σκοράρει. Τυχαίο είναι ότι για την εικόνα του β’ μέρους στο Μάντσεστερ χρησιμοποιώντας τη λέξη “υποφέραμε”, ο Γκουαρντιόλα μίλησε μεταξύ άλλων και για το πόσο δυσκόλεψε τους αμυντικούς της Σίτι ο Ελ Αραμπί με την πίεση που τους ασκούσε; Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Ισπανός τεχνικός...



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110