«Νεκρή» πόλη, «ζωντανές» ομάδες

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ τα γεγονότα της Κυριακής στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τη «ζωντανή» ποδοσφαιρικά Θεσσαλονίκη με τους Άρη και ΠΑΟΚ.

«Νεκρή» πόλη, «ζωντανές» ομάδες

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είναι οι ζωντανοί (αθλητικοί οργανισμοί) μιας νεκρής πόλης όπως φαντάζει η Θεσσαλονίκη, ύστερα από τα απαγορευτικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Μετά και τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο «Δικέφαλος» σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση και κράτησε επαφή με την κορυφή. Το δεύτερο πιάτο της αγωνιστικής σέρβιραν νέοι προπονητές (Γκαρσία, Λουτσιάνο) και νέοι σκόρερ (Νινούα, Νεντελτσεάρου).

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Ανοιχτά τα σχολεία, μετακινήσεις με sms

Σαν τον Μέγα Κωνσταντίνο ο Πάμπλο Γκαρσία είδε στο Αγρίνιο το όραμα «Εν τούτω νίκα...» κι έριξε στο ματς στο 82’ τον Νίκα Νινούα. Τον 21χρονο Γεωργιανό ο Αμπέλ Φερέιρα δεν τον εμπιστευόταν, αλλά ο Ουρουγουανός πιστεύει σε αυτόν και το έδειξε με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ο μικρός δεν τον απογοήτευσε. Με φάουλ που θύμισε Φραντζέσκο σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ και έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο (1-3).

Ο Όλαφ Ρέμπε επέλεξε το καλοκαίρι τον Νινούα βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή με προοπτική ικανό να δημιουργήσει υπεραξία και ο Γεωργιανός άρχισε από χθες να τη… δημιουργεί. Το γκολ με φάουλ που σημείωσε στο 89’ προκάλεσε τον θαυμασμό ακόμη και ενός σπεσιαλίστα του είδους, όπως είναι ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο ΠΑΟΚ που είχε να κάνει νίκη εκτός έδρας από τις 12 Ιουλίου (τότε είχε νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό) βρήκε τον κατάλληλο αντίπαλο για να κάνει σεφτέ στο νέο πρωτάθλημα καθώς με τον Παναιτωλικό είχε κερδίσει τα 11 προηγούμενα παιχνίδια και εκτός αυτού τον βρήκε σε μια εποχή που δεν σταυρώνει τρίποντο και σκοράρει μόνο από στατικές φάσεις (όπως έγινε και χθες με το πέναλτι του Αριγίμπι).

Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο σπίτι μετά από καιρό. Ο «κορονοϊόπληκτος» Άρης, ύστερα από έναν και πλέον μήνα λόγω εργασιών στον χορτοτάπητα, γύρισε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου υπέταξε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και διατηρήθηκε στην κορυφή. Με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία του.

Η πέμπτη νίκη του σε έξι αγώνες ήρθε από ένα αυτογκόλ (του Πασαλίδη στο 55’), αλλά αυτό ουδόλως τον χάλασε. Μπορούσε να σκοράρει και... μόνος του, αλλά ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος δεν τον άφησε σε αρκετές φάσεις. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μέσα από την κρίση του Άρη ξεπετάχθηκαν δυο νέα πρόσωπα που άφησαν καλές εντυπώσεις στον χθεσινό αγώνα: ο τερματοφύλακας Σιαμπάνης και ο Πορτογάλος εξτρέμ Σαντέ Σίλβα.

Η ΑΕΚ βρήκε ζόρια πριν από τη… Ζόρια. Ας όψεται ο ΟΦΗ που, αν και ελλιπής, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, σκόραρε νωρίς και έμεινε μέχρι το 90’ στη διεκδίκηση ενός τουλάχιστον βαθμού. Ωστόσο, η «Ένωση» βρήκε την ενέργεια που χρειαζόταν για να γυρίσει το ματς και να φτάσει στη νίκη-ανάσα 2-1 σε ένα δύσκολο γι’ αυτήν διάστημα με απανωτούς αγώνες και διαρκή ταξίδια.

Είχε την «εύνοια» του VAR στο γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Ρουμάνος Νεντελτσεάρου, αλλά το νικητήριο γκολ που σημείωσε ο Εβγέν Σάκχοφ ήταν χάρμα ιδέσθαι. O Oυκρανός σφράγισε με αυτό τη σπουδαία του εμφάνιση και πήρε παμψηφεί τον τίτλο του ΜVP. Ωστόσο η απόδοση της ΑΕΚ χτύπησε καμπανάκι στον Μάσιμο Καρέρα ενόψει των δυο επικίνδυνων αποστολών: την Πέμπτη στην Ουκρανία με τη Ζόρια για το Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον πρωτοπόρο Άρη.