Ο «τίμιος γίγαντας» Χασάν

O Kώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ τα όσα έγιναν το Σάββατο (31/10) στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος: Χασάν, ο δεύτερος τίμιος γίγαντας του Ολυμπιακού.

Ο «τίμιος γίγαντας» Χασάν

Με τον προσφιλή του τρόπο (γκολ στο β’ ημίχρονο) ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη 2-0 επί του Απόλλωνα κι ανέβηκε στην πρώτη θέση, αλλά η ιστορία αυτή έχει αρχίσει να κουράζει. Και πρώτον τον Πέδρο Μαρτίνς που βλέπει ότι μια φορά δεν μπορεί να κρατήσει ολόκληρο το 90λεπτο δίπλα του στον πάγκο τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Και χθες πάλι χρειάστηκε να τους ρίξει άρον άρον στο ματς για να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη, όπου είχε κολλήσει για πολλοστή φορά φέτος στο πρώτο ημίχρονο. Φταίγανε οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα; Έφταιγε το ταμπούρι του φιλοξενούμενου; Ο φωτεινός πίνακας στο «Γ. Καραϊσκάκης» πάντως έγραφε 0-0 στην ανάπαυλα.

Βεβαίως ο Γάλλος και ο Μαροκινός έφεραν για άλλη μια φορά εις πέρας την αποστολή τους, αλλά και η στάμνα στη βρύση πάει πολλές φορές και μια φορά σπάει… Φορτωμένοι με βαριά αγωνιστικά λεπτά, παίζοντας τρεις φορές κάθε εβδομάδα, οι δυο βετεράνοι πόσο μπορούν να αντέξουν; Όχι, το παιχνιδάκι αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να σταματήσει άμεσα…

Εκείνος που πήρε φόρα και δεν σταματά είναι ο Αχμέντ Χασάν που εξελίσσεται στον δεύτερο «τίμιο γίγαντα του Ολυμπιακού», μετά τον θρυλικό Αργύρη Καμπούρη. Ο Αιγύπτιος που τα δίνει όλα όποτε τον χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς πέτυχε δυο γκολ κι έδειξε ότι αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός για να αγοράσει τα δικαιώματά του από την Μπράγκα.

Mέχρι χθες η Λαμία αποτελούσε καταραμένο τόπο για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πια. Φρόντισε γι’ αυτό ο Καρλίτος. Με δυο δικά του γκολ ο Λάζλο Μπόλονι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (2-0). Αν έπαιζε έτσι και πριν από έναν μήνα ο Ισπανός φορ, ο Πογιάτος θα ήταν ακόμη εδώ (και ο Μπόλονι στη Γαλλία).

Δεν έπαιζε όμως, γι’ αυτό κι έφτασε ο Νοέμβρης για να γευτεί την πρώτη του νίκη ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Αν πήρε μπρος, είναι κάτι που θα φανεί στις επόμενες αγωνιστικές. Τη συγκεκριμένη στιγμή κέρδισε αυτός τρεις βαθμούς και ο νέος προπονητής πολύτιμο χρόνο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νιώθει στην Αττική καλύτερα και από το σπίτι του αφού δυο νίκες έχει στο πρωτάθλημα και τις δυο τις έχει σημειώσει σε γήπεδά της. Μετά τη Ριζούπολη έφυγε με τρίποντο (2-0) και από το Περιστέρι!

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ, Γιώργος Παμλίδης, δεν σκόραρε αλλά έδωσε μια ασίστ (στον Ελευθεριάδη για το 1-0). Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχει συμμετοχή στα πέντε από τα οκτώ γκολ που έχει σημειώσει η γιαννιώτικη ομάδα! Διόλου άσχημα για τον 26χρονο φορ που συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από τη Σούπερ Λιγκ 2 (πέρσι σε 19 αγώνες είχε 8 γκολ και 4 ασίστ).

Στο 100ό παιχνίδι πρωταθλήματος στην ιστορία του ο Βόλος σημείωσε έναν άθλο. Ισοφάρισε την ΑΕΛ παίζοντας με 10 ποδοσφαιριστές (αποβολή Μήτογλου) και κράτησε το 1-1 αγωνιζόμενος με εννιά (κόκκινη σε Ριένστρα!) Άθλο πέτυχε και ο Τάσος Δουβίκας σκοράροντας για τέταρτη φορά σε επτά αγώνες, όταν στους 39 προηγούμενους (με τον Αστέρα Τρίπολης) είχε μόλις δυο επιτυχίες!

Μέσα - έξω ο Βόλος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Με αυτά και με αυτά απέχει έναν βαθμό από την κορυφή, ενώ η ΑΕΛ έναν βαθμό από τον πάτο, έχοντας συμπληρώσει πάνω από έναν χρόνο χωρίς νίκη εκτός έδρας (τελευταία νίκη 2-1 Παναθηναϊκό).