Παράδειγμα προς μίμηση οι Εμβιλά – Βαλμπουενά

Οι Εμβιλά και Βαλμπουενά που είναι «πλημμυρισμένοι» από παραστάσεις, μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα Σμύρνης και απέδειξαν ότι ακόμα και… ένα λεπτό να χρησιμοποιηθούν από τον προπονητή τους, θα καταθέσουν την ψυχή τους. Κι ας έχουν μπροστά τους την «πρόκληση» της Μάντσεστερ Σίτι

Παράδειγμα προς μίμηση οι Εμβιλά – Βαλμπουενά

Το παρών κείμενο δεν είναι μπηχτή για κανέναν ποδοσφαιριστή… Και ξεκινάμε με τη συγκεκριμένη φράση, γιατί σίγουρα κάποιοι θα κάνετε διάφορους συνειρμούς και συγκρίσεις, με αφορμή το κείμενο που θα διαβάσετε. Ο καθένας φυσικά μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και τις συγκρίσεις. Εμείς θα σταθούμε σε ορισμένα πράγματα που είδαμε από τους Εμβιλά και Βαλμπουενά στο ματς με τον Απόλλωνα και στον επαγγελματισμό τους, βγάζοντας από το μυαλό τους ότι έχουν την Τρίτη (3/11) το παιχνίδι με την Σίτι.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, μία ομάδα που στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της στο Καραϊσκάκη, είχε βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν μόνο από στατικές φάσεις να βρουν διεξόδους προς την εστία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Καλά χτυπήματα από τον Φορτούνη, αλλά οι Σισέ και Χασάν δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εμβιλά μπήκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου για να αντικαταστήσει τον τραυματία Μπουχαλάκη. Ο δε Βαλμπουενά μπήκε στο 46’ αντί του Φορτούνη που παραπονιόταν για ενοχλήσεις, αλλά ο Μαρτίνς δεν τον… επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι η απόφασή του να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο είχε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Προφανώς περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Θεσσαλό χαφ. Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε η ολική αντεπίθεση του Ολυμπιακού με «καταιγισμό» ευκαιριών προς τα «καρέ» του Απόλλωνα.

Ο Χασάν είχε τη… χάρη με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά οι δύο «μπαρουτοκαπνισμένοι» Γάλλοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά το πόσο επαγγελματίες είναι και ότι δεν κάνουν διακρίσεις σε παιχνίδια, είτε απέναντί τους έχουν την Πόρτο σε αγώνα Champions League, είτε τον Απόλλωνα που φέτος θα παλέψει για την παραμονή του.

Δεν στεκόμαστε στις σέντρες – αλφάδι του Βαλμπουενά. Ναι μεν από τα πόδια του κόντεψε να σκοράρει ο Ελ Αραμπί (σημάδεψε το δοκάρι) και από δικό του κόρνερ έγινε το 1-0 με τον Χασάν, αλλά θα σταθούμε περισσότερο στη γενικότερη συμπεριφορά του. Μπήκε και… έτρωγε σίδερα!

Το ίδιο και ο Εμβιλά, ο οποίος έπεφτε σαν σκυλί πάνω σε όλες τις μονομαχίες, κάλυπτε συνεχώς τους χώρους και ήταν ο… φόβος και ο τρόμος σε κάθε επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα. Πρόλαβε μάλιστα και έκανε τρία κοψίματα σε σέντρες – φαρμάκι από τα δεξιά!

Οι δύο Γάλλοι είναι παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει ένας ποδοσφαιριστής να συμπεριφέρεται όταν έρχεται από τον πάγκο.

Και προσέξτε και το εξής: Το πιο εύκολο για τον Βαλμπουενά και τον Εμβιλά που δεν είναι και Ολυμπιακοί από μικρά παιδιά, να έκαναν το… κορόιδο και να μην έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά στο ματς με τον Απόλλωνα! Αλλά εκείνοι έτρωγαν το χορτάρι. Πώς να μην τους λατρεύει μετά ο Μαρτίνς; Όπως φυσικά και τον Ελ Αραμπί που μπορεί να μην σκόραρε, όμως η συμπεριφορά του ήταν συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή που πεθαίνει για την ομάδα του.