Ολυμπιακός: Η αποθέωση του Χασάν στην Πορτογαλία

Ο Αχμέντ Χασάν κάνει τρομερά πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στην Πορτογαλία αποθεώνουν τον διεθνή επιθετικό.

Ολυμπιακός: Η αποθέωση του Χασάν στην Πορτογαλία

Ο Αχμέντ Χασάν "καθάρισε" για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δύο δικά του γκολ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά σε ένα ματς που τα είχε βρει σκούρα λόγω της καλά οργανωμένης άμυνας του συγκροτήματος του Παράσχου.

Ο Αιγύπτιος, ωστόσο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο μέρος και να φτάσει έτσι τα τέσσερα συνολικά γκολ τη φετινή σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Χασάν με τον Ολυμπιακό έχει πετύχει 27 γκολ και αποδεικνύεται σε μία πολύ σημαντική προσθήκη στην οποία επέμεινε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όσα κάνει, πάντως στην Ελλάδα δεν περνάνε απαρατήρητα στην Πορτογαλία. Εκεί πέρσι τέτοια εποχή ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενώ στη συνέχεια τραυματίστηκε και έμεινε εκτός δράσης. Ο Χασάν με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό βρήκε τον εαυτό του, κέρδισε τη θέση του στην Εθνική ομάδα της Αιγύπτου και αποτελεί μία πολύ σημαντική λύση για τους νταμπλούχους Ελλάδας, ένας παίκτης που είτε έρχεται από τον πάγκο, είτε είναι βασικός ξέρει να κάνει τη δουλειά του.

Έτσι και στην Πορτογαλία τα μεγαλύτερα Μέσα λίγες ώρες μετά το τέλος του ματς με τον Απόλλωνα φιλοξενούν ρεπορτάζ για τον Αιγύπτιο. Στέκονται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα ήδη πετυχαίνει πολλά και φυσικά γίνεται και σύγκριση με τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε η Μπράγκα.

Είναι λογικό και οι Πορτογάλοι να κάνουν τέτοιες συγκρίσεις, αφού με την Μπράγκα έκανε 108 συμμετοχές και πέτυχε 25 γκολ. Με τη Ρίο Άβε έκανε 98 συμμετοχές και πέτυχε 32 γκολ, ενώ με τον Ολυμπιακό έχει μέχρι στιγμής 59 συμμετοχές με 27 γκολ. Και οι αριθμοί δείχνουν ότι στην Ελλάδα τα πάει περίφημα με αποτέλεσμα στην Πορτογαλία να έχει γίνει μεγάλο θέμα η αγωνιστική του άνοδος με την ερυθρόλευκη φανέλα.