Η εξήγηση του Μαρτίνς για την αλλαγή του Φορτούνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα εξήγησε γιατί έγινε αλλαγή ο Κώστας Φορτούνης.

Η εξήγηση του Μαρτίνς για την αλλαγή του Φορτούνη

Ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός το "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας δύο φορές με τον Αχμέντ Χασάν. Μάλιστα το δεύτερο μέρος ο Πέδρο Μαρτινς το ξεκίνησε με δύο αλλαγές βάζοντας στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά. Στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για το λόγο που έγινε αλλαγή ο Φορτούνης με τον κόουτς να τονίζει ότι αυτό δεν συνέβη λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου…

Το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό για τον Ολυμπιακό, οφειλόταν στο ότι δεν υπήρχε «χημεία» των νέων με τους παλιούς; Πότε περιμένετε να είναι απολύτως έτοιμοι οι Μπρούμα, Βινάγκρε, Πέπε και Ντρέγκερ;

Δεν έχει να κάνει μόνο με την έλλειψη χημείας, γιατί πράγματι για πολλούς από αυτούς ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν όλοι μαζί στο γήπεδο. Έχει να κάνει και με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού πολλών παικτών που για πρώτη φορά έπαιξαν σήμερα. Είχαν καιρό να παίξουν. Είναι σημαντικό λοιπόν να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής , να βρεθούν μέσα στο γήπεδο, πράγμα που δεν μπορούμε να το κάνουμε συχνά. Έχουμε πολύ σύντομα το ματς στην Αγγλία. Πρόσφατα παίξαμε και στην Πορτογαλία. Επομένως ενώ γνωρίζαμε το ρίσκο που είχε το παιχνίδι αυτό, σήμερα έπρεπε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές για να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά που το χρειάζονται και σε κάποιους άλλους να ξεκουραστούν. Ξέραμε το ρίσκο, ήταν υπολογισμένο, γνωρίζαμε τις πιθανές συνέπειες. Ήταν σημαντικό να κερδίζαμε το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δεν κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Το παιχνίδι μας δεν είχε καλή ποιότητα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αρκετά και πετύχαμε μία δίκαιη νίκη, την οποία χρειαζόμασταν πάρα πολύ.

Η αλλαγή του Φορτούνη έγινε για λόγους τακτικής ή είχε κάποιον τραυματισμό;

Η αλλαγή του Φορτούνη δεν είχε να κάνει με τραυματισμό. Ήταν μία απόφαση.

Σας έβαλε κάποιος από τους καινούριους παίκτες σε σκέψεις ενόψει της Σίτι;

Ο Ντρέγκερ ήταν πολύ καλός σήμερα. Θα μπορούσε να αποτελέσει ευχάριστο πονοκέφαλο. Προς το τέλος του παιχνιδιού είδαμε σημάδια κόπωσης. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη παιχνιδιών και αγωνιστικού ρυθμού. Ο Πέπε είναι σε καλή κατάσταση. Είδαμε ότι όλα τα παιδιά προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι διεκδικούν μία θέση.

Επηρεάζεται το πλάνο σας όταν αναγκάζεστε να βάζετε ως λύσεις από τον πάγκο ποδοσφαιριστές που θέλατε να ξεκουράσετε, όπως τους Εμβιλά και Βαλμπουενά;

Είναι αλήθεια ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν έχουμε κάνει προετοιμασία. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα μας, δεν έχουν βρει ακόμα τον αγωνιστικό ρυθμό, δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Όπως η περίπτωση του Πέπε, του Βινάγκρε και του Μπρούμα, ήρθαν με τραυματισμούς. Έπρεπε να τους προσέξουμε. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες για έναν προπονητή. Ενώ έχουμε πολλούς παίκτες που ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσουν στην πορεία, μερικοί εξ αυτών δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν σκοράρετε στο πρώτο ημίχρονο;

Με απασχολεί και προσπαθούμε να το αλλάξουμε, αλλά δεν συμβαίνει πάντοτε το ίδιο πράγμα. Σε κάποια παιχνίδια δεν παίζουμε καλά και σε κάποια άλλα παίζουμε καλά και δεν σκοράρουμε, όπως με τον Ατρόμητο. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει γενικότερα με το γεγονός ότι προσπαθούμε πολύ από την αρχή, αλλά προς το τέλος του αγώνα ο αντίπαλος κουράζεται και εμείς έχουμε την ποιότητα για να σπάσουμε την άμυνα. Στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος είναι γεμάτος ενέργεια και ίσως να μην τα καταφέρνουμε τόσο καλά για να τους βλάψουμε. Δεν μας απασχολεί το ότι δεν έχουμε σκοράρει, αλλά όταν δεν μπαίνουμε καλά στο πρώτο μέρος.