H φόρα και η ρεβάνς του Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν συνέχισε για τον Ολυμπιακό από εκεί όπου είχε σταματήσει με την Μαρσέιγ, μετά την παρένθεση της χαμένης ευκαιρίας στο Πόρτο. 

H φόρα και η ρεβάνς του Χασάν

Για ακόμη μία φορά ο Αχμέντ Χασάν φτάνει σε γκολ λύτρωσης για τον Ολυμπιακό, μόνο που εναντίον του Απόλλωνα έβαλε δύο. Κι ήταν ένα ματς κομβικό για την παρουσία του Αιγύπτιου στράικερ, διότι έπρεπε να αποδείξει ως βασικός ότι έχει συνέπεια, αλλά και κάποια άλλα πράγματα.

Ο Χασάν όφειλε να δώσει συνέχεια στην αποθέωση που είχε γνωρίσει με το γκολ κόντρα στην Μαρσέιγ, στο φινάλε της πρεμιέρας του Champions League. Αλλά και απαντήσεις για τη χαμένη ευκαιρία του στο «Ντραγκάο», σε μια πολυσυζητημένη φάση σχετικά με το ρόλο που μπορεί να παίξει εκείνη η κακή επιλογή του στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για την πρόκριση. Αλλά, βέβαια, και σε μια άλλη μεγάλη κουβέντα που άνοιξε τις προηγούμενες μέρες και είχε να κάνει με την καθυστερημένη είσοδό του ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα μπορεί να φάνηκε ότι ο Αιγύπτιος στράικερ δεν είναι το ίδιος απειλητικός ως μοναδικός «φουνταριστός», όμως ακόμη και τότε θα μπορούσε να είχε φτάσει στο γκολ με τις καλές τελικές προσπάθειές του που εξουδετέρωσε ο Βέλγος τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Κι είναι αλήθεια ότι ο Φορτούνης τον βρήκε αρκετά καλά στις εκτελέσεις με την μπάλα στο έδαφος, αλλά και από τη δική του πλευρά ο Χασάν είχε πολύ καλές τοποθετήσεις.

Στην επανάληψη απλά επιβεβαιώθηκε ότι ο Χασάν μπορεί να τα κάνει όλα πολύ καλύτερα όταν έχει μαζί του τον Ελ Αραμπί. Είναι ένα επιθετικό δίδυμο με εξαιρετική «χημεία» και συνεργασίες. Πολύ περισσότερο όταν από πίσω τους ή στα πλάγια έχουν και τον Βαλμπουενά για τις δημιουργίες. Κι αυτό το 4-4-2, ασχέτως rotation και προφυλάξεων, για μία ακόμη φορά επίσης αποδείχτηκε ως ενδεδειγμένη διάταξη για ματς «τύπου Απόλλωνα». Με την άμυνά του Παράσχου που ήδη είχε προβλήματα ψηλά στο πρώτο μέρος και σώθηκε από τον Βέρχουλστ, να νιώθει αφόρητη πίεση μετά το 60΄και τελικά να παραδίδεται.

Δε σημαίνει ότι με δύο φορ από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει αυτό το «ανέκδοτο» πλέον να μην μπορεί να βάλει γκολ στο συγκεκριμένο διάστημα. Στο πρωτάθλημα, πάντως, θα έχει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει. Ο Μαρτίνς έχει την πολυτέλεια παικτών που έρχονται από τον πάγκο και κάνουν τη διαφορά, σαφώς ταλαιπωρεί και κουράζει τον εκάστοτε αντίπαλο που υποτάσσεται και τελικά χάνει, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν θα συμβεί. Όπως έγινε στα Γιάννενα, ασχέτως εάν εκεί το γκολ του Χασάν στο τέλος το πήρε μαζί του το VAR...