Κριτική παικτών Ολυμπιακού: Στην πρώτη γραμμή οι Γάλλοι και ο Χασάν

Η είσοδος των Βαλμπουενά και Εμβιλά μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την εικόνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. MVP λόγω των γκολ ο Χασάν, με τους Γάλλους πάντως να αφήνουν ξανά το στίγμα τους.

Κριτική παικτών Ολυμπιακού: Στην πρώτη γραμμή οι Γάλλοι και ο Χασάν

ΣΑ: Ήταν εκεί που έπρεπε όποτε χρειάστηκε. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ παρέδωσε για ακόμη μία φορά δωρεάν μαθήματα για το πώς παίζεται η θέση του τερματοφύλακα, ακόμα και σε παιχνίδια που στο μεγαλύτερο διάστημα είναι “κρύος” και ξαφνικά πρέπει να δράσει.

ΝΤΡΕΓΚΕΡ: Από τους καινούριους ήταν εκείνος που μπήκε με το “καλημέρα” στο κλίμα. Είχε την πάσα στο 36’ στη φάση του Μπρούμα, αλλά σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο χορτάρι από τους υπόλοιπους “νεοσύλλεκτους”. Έδειξε ότι δεν φοβάται να πάρει και επιθετικές πρωτοβουλίες.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί στο 11’ να έχασε τον Ιωαννίδη στην πολύ μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα, αλλά στο 59’ έκοψε τον φορ της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” από μία αντεπίθεση - φαρμάκι που αποδείχθηκε στην πορεία καθοριστική.

ΣΙΣΕ: Είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει στο 9’ και στο 45+2’, αλλά το σημαντικό είναι ότι στα ανασταλτικά του καθήκοντα “καθάρισε” σχεδόν όλες τις φάσεις που έγιναν στο δικό του πεδίο δράσης.

ΒΙΝΑΓΚΡΕ: Του πήρε αρκετό χρόνο να πατήσει γερά στα πόδια του. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά διστακτικός και φαινόταν σαν να έψαχνε τα πατήματά του. Όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, ο Πορτογάλος μπακ άρχισε να παίρνει και περισσότερες πρωτοβουλίες. Πάντως, φαινόταν ξεκάθαρα ότι θέλει ακόμη τον χρόνο του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Βγήκε στο 41’ λόγω ενοχλήσεων στη μέση και στο διάστημα που αγωνίστηκε μόνο επηρεασμένος δεν έδειξε από τα όσα έγιναν στο Πόρτο.

ΠΕΠΕ: Πολύ απλός στις κινήσεις του ο Πορτογάλος χαφ, δεν έκανε κάτι το εξεζητημένο και έδειξε ότι είναι ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής. Δεν “ταλαιπωρούσε” την μπάλα, την έδινε με τη μία και κυρίως έκανε κοντινές πάσες και απέφευγε τις “μεγάλες” μπαλιές. Θέλει τον χρόνο του για να μπει στο κλίμα της ομάδας.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Με τον Φορτούνη υπάρχει το εξής παράδοξο. Ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, είτε από “στημένες μπάλες” (στο 9’ στον Σισέ, στο 34’ στον Χασάν, στο 45’ στον Χασάν και στο 45+2’ στον Σισέ), είτε σε κανονική ροή του αγώνα (στο 36’ η ευκαιρία του Μπρούμα ξεκίνησε από δική του κάθετη πάσα), δεν είχε τόσο υψηλή ένταση στο παιχνίδι του. Για τα δεδομένα του Φορτούνη έχανε π.χ. εύκολα κάποιες μονομαχίες. Αντικαταστάθηκε στο 46’ και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο.

ΛΟΒΕΡΑ: Είχε ένα μακρινό σουτ στο 31’ που μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Κατά τ’ άλλα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Έπαιξε από αριστερά, πέρασε δεξιά και κάποια στιγμή βρέθηκε και δίπλα στον Χασάν. Λίγα πράγματα από τον Αργεντινό.

ΜΠΡΟΥΜΑ: Είχε ένα πλασέ στο 36’ που έδιωξε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα και πέραν τούτου όχι κάτι άλλο αξιοσημείωτο. Δικαίως βγήκε στο ημίχρονο.

ΧΑΣΑΝ: Μόνο και μόνο που πέτυχε τα δύο τέρματα, παίρνει αυτομάτως το βραβείο του MVP. Θα μπορούσε όμως να σκοράρει και νωρίτερα και να μην φτάσει στο 65’ για το 1-0. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έβγαλε το... απίστευτο στην κεφαλιά του Αιγύπτιου στο 60’, ενώ το ίδιο έπραξε και στο 34’.

ΕΜΒΙΛΑ: Μπήκε στο 40’ αντί του τραυματία Μπουχαλάκη και έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί “βαρόμετρο” για τον Ολυμπιακό! Έκοβε τα πάντα, ήταν παντού και βοήθησε αρκετά και στο δημιουργικό κομμάτι.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Από δική του φοβερή σέντρα λίγο έλειψε ο Χασάν να ανοίξει το σκορ στο 60’, από τα δικά του πόδια είχε δύο δοκάρια ο Ελ Αραμπί στο 65’ και στο 85’, ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Χασάν άνοιξε το σκορ. Μπήκε στο 46’ και έβγαλε πολλά... κιλοβάτ έντασης!

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Δεν τον ήθελε η μπάλα! Είχε δύο δοκάρια, αλλά από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Μία σχεδόν “γεμάτη” εμφάνιση, του έλειψε το γκολ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Πολύ σοβαρό ματς από τον διεθνή εξτρέμ που δεν έκανε περιττές ενέργειες και μονίμως σέρβιρε τους συμπαίκτες του. Είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Χασάν και μία πάσα για γκολ στον Ελ Αραμπί στο 83’.

ΜΠΡΟΥΝΟ: Μπήκε στο τέλος αντί του Ντρέγκερ και δεν μπορεί να κριθεί.