Η πρώτη ομιλία Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: «Κάθε μέρα εξετάσεις - Να είστε μάγκες στο χορτάρι»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τους ζήτησε να αλλάξουν νοοτροπία, αλλά και πως κάθε μέρα θα δίνουν εξετάσεις

Η πρώτη ομιλία Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: «Κάθε μέρα εξετάσεις - Να είστε μάγκες στο χορτάρι»

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πλέον ο προπονητής του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε την προσπάθεια για να λύσει τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε και την πρώτη του προπόνηση την Παρασκευή αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ισπανία, όπου ο «Δικέφαλος» έπαιξε με τη Γρανάδα.

Κατανοώντας πως υπήρχε αρκετή κούραση από το ταξίδι στην Ισπανία, ο Πάμπλο Γκαρσία αρκέστηκε στο να καλωσορίσει τους παίκτες του, με την υπόσχεση πως θα έχουν να πουν πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες.

«Πρέπει να είστε μάγκες, μάγκες εδώ μέσα (σ.σ. στο χορτάρι). Δεν θέλω να μιλήσω πολύ τώρα. Είστε κουρασμένοι από το ταξίδι, θέλω απλά να σας καλωσορίσω...» ανέφερε αρχικά.

Εκείνο το οποίο ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του σε πρώτη φάση είναι να αλλάξουν τη νοοτροπία στο μυαλό τους και να προσαρμοστούν άμεσα στις ανάγκες του παιχνιδιού για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Άλλο το Europa League, άλλο το πρωτάθλημα...».

Στη συνέχεια της σύντομης ομιλίας του προς τους «ασπρόμαυρους» ζήτησε να είναι πάντα σε εγρήγορση, τονίζοντας πως: «Πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας ότι όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν. Εδώ δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι το μυαλό, να μην υπάρχει χαλαρότητα. Έχετε ποιότητα, τα έχετε όλα. Μου αρέσει να παίζουμε καλή μπάλα γιατί έχουμε ποιότητα. Αλλά θέλω να είμαστε επιθετικοί, να πιέζουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε».