Super League 1: Το «κυρίως πιάτο» σήμερα!

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.

Super League 1: Το «κυρίως πιάτο» σήμερα!

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης (15:00): Πρώτο χρονικά παιχνίδι αυτό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πετύχουν την 4η νίκη τους σε 5 ματς. Η μόνη ομάδα που τους έχει κόψει βαθμούς είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ισοπαλία 1-1 στους «Ζωσιμάδες», παιχνίδι το οποίο είναι και το μοναδικό εκτός έδρας. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει 3 νίκες με συνολικά γκολ 9-0, ενώ φέτος δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο σε κανένα επίσημο παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Απόλλων ξεκίνησε με νίκη επί της Λάρισας και έκτοτε μετράει 2 ήττες από τους Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα. Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έχουν γίνει 40 παιχνίδια στην Α’ Εθνική και οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 29 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες (τελευταία το 0-3 του 1996).

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (17:15): Ο Ατρόμητος όταν σκοράρει δεν χάνει. Το έκανε στα ματς με ΠΑΟΚ (1-1), ΟΦΗ (2-2), ΑΕΚ (1-0) και Παναιτωλικό (2-0). Αντίθετα, στα ματς με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό η επίθεσή του έμεινε στο μηδέν και υποχρεώθηκε σε δύο ήττες (0-2 και 0-4 αντίστοιχα). Παρ’ ότι αγωνιστικά εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κερδίσει μόνο τον Απόλλωνα (1-2). Στα υπόλοιπα 4 ματς υποχρέωσε σε ισοπαλία τους πρωτοπόρους Άρη και Ολυμπιακό, ενώ ηττήθηκε από την ΑΕΚ και τον Βόλο. Οι Ηπειρώτες πάντως έχουν σκοράρει και στα 5 παιχνίδια τους. Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο έχουν γίνει 14 παιχνίδια στην Α’ Εθνική και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κερδίσει μόνο μία φορά (0-2 το 2016). Στα υπόλοιπα 13 οι γηπεδούχοι μετρούν 7 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Βόλος - ΑΕΛ (17:15): Και θεσσαλικό ντέρμπι έχει το σημερινό «μενού», με τις δύο ομάδες να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Βόλος έχει να χάσει πάνω από έναν μήνα. Από τις 20 Σεπτεμβρίου όταν ο Άρης τον νίκησε 0-1 στο Πανθεσσαλικό. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα του σε 6 παιχνίδια. Έχει νικήσει τους Ατρόμητο, Λαμία και ΠΑΣ, ενώ απέσπασε ισοπαλία από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό! Η ΑΕΛ σε 4 ματς δεν έχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1. Το περσινό θεσσαλικό ντέρμπι στον Βόλο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Λαμία - Παναθηναϊκός (19:30): Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ντέρμπι ουραγών, αφού και οι δύο μαζί έχουν συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς, χωρίς να έχουν πανηγυρίσει ακόμα τη νίκη. Η Λαμία έχει χάσει από τους Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βόλο και έχει μία ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, μοναδικό ματς στο οποίο δεν δέχθηκε γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει 3 ισοπαλίες, στη Λάρισα, στην Κρήτη και με τον Βόλο, ενώ έχει χάσει από τους Αστέρα και Άρη. Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Λαμία! Σε 5 επισκέψεις του στη Φθιώτιδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει 3 ήττες και 2 ισοπαλίες. Ακόμα και το ματς Κυπέλλου το 1968 έληξε ισόπαλο 1-1 και οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση στην παράταση!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο (31/10)

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)

Βόλος - ΑΕΛ (17:15)

Λαμία - Παναθηναϊκός (19:30)

Κυριακή (1/11)

Άρης - Αστέρας Τρίπολης (15:00)

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (17:15)

ΑΕΚ - ΟΦΗ (19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ