ΠΑΟΚ : Χωρίς δίπλωμα προπονητή ο Γκαρσία, αλλά υπάρχει τρόπος…

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή το απαιτούμενο από τους κανονισμούς δίπλωμα για να είναι πρώτος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά έχει ο Γιάννης Αμανατίδης.

ΠΑΟΚ : Χωρίς δίπλωμα προπονητή ο Γκαρσία, αλλά υπάρχει τρόπος…

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία του Αμπέλ Φερέιρα με την Παλμέιρας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε τονίσει αρκετές φορές την επιθυμία του να αναλάβει τον «Δικέφαλο» ενώ είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στο κοινό του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος ασφαλώς είναι η εξαετής παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου μέτρησε έξι τέρματα και 15 ασίστ σε διάστημα 153 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις, όπως επίσης και οι δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει εναντίον των ομάδων της Αθήνας και ειδικά του Ολυμπιακού.

Οι οριστικές αποφάσεις, θα ληφθούν μετά το αποψινό ματς απέναντι στη Γρανάδα για το Europa League, ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Γκαρσία θα είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Πάμπλο Γκαρσία για την ώρα δεν μπορεί να είναι ο πρώτος προπονητής, διότι δεν έχει το κατάλληλο δίπλωμα.

Ο Ουρουγουανός έχει ξεκινήσει μαθήματα από το καλοκαίρι για να πάρει το δίπλωμα UEFA Pro λαμβάνοντας μέρος στην σχολή ποδοσφαίρου.

Μαζί του είχαν δηλώσει συμμετοχή και οι: Λουκάς Βύντρα, Φάνης Γκέκας, Κώστας Κατσουράνης, Κώστας Κιάσσος, Στέλιος Μαλεζάς, Βαγγέλης Μόρας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Ιεροκλής Στολτίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, Τάκης Φύσσας, Φανούρης Γουνδουλάκης, Μίροσλαβ Σνάουτσερ, Τάσος Βενέτης, Χρήστος Καρυπίδης, Ηλίας Κυριακίδης και Γιάννης Κοντοές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα τη στιγμή που λόγω πανδημίας είχαν σταματήσει οι σχολές προπονητών από την ΕΠΟ, όταν άρχισε στις αρχές Αυγούστου να ακούγεται το όνομα του Ουρουγουανού για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, συνέπεσε… χρονικά και η απόφαση της ΕΠΟ να διοργανώσει άρον- άρον σχολή προπονητικής για διπλώματα UEFA Pro A+Β.

Μάλιστα έπρεπε να πάρει όχι ένα, αλλά δύο διπλώματα για να αποκτήσει δικαίωμα να καθίσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο μιας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ.

Μέχρι να πάρει το δίπλωμα πάντως το πλάνο αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ θα εμφανίζει ως βασικό προπονητή τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος κατέχει δίπλωμα UEFA Pro.

Οσο για τον Γκαρσία έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται στη Θεσσαλονίκη φωνές για το κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί την πρώτη ομάδα ένας έντονος χαρακτήρας όπως ο Ουρουγουανός.

Διότι, όπως σχολιάζουν φίλοι της ομάδας, είναι τελείως διαφορετικό να προπονεί μια ομάδα με παίκτες κάτω των 19 ετών και τελείως διαφορετικό ένα σύνολο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.