Κουρμπέλης: «Δέχεσαι γκολ στο 93’ και δεν αντιδράς;»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης εξήγησε το «ξέσπασμά» του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο

Κουρμπέλης: «Δέχεσαι γκολ στο 93’ και δεν αντιδράς;»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης παρενέβη με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μιλώντας σε «σκληρή γλώσσα» στους συμπαίκτες του μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μιλώντας στα κανάλια Novasports τόνισε ότι είναι στα... πόδια του ίδιου και των συμπαικτών του να επιστρέψει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουρμπέλης:

Τι φταίει και δεν έρχονται αποτελέσματα; «Κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι. Αν αναλύσουμε τα 5 ματς που παίξαμε σε κανένα δεν πήραμε ότι αξίζαμε. Σε κάθε ματς μας που δεν έρχεται το αποτέλεσμα μας επηρεάζει ψυχολογικά. Είναι στα πόδια μας να γυρίσουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Πέρυσι τι διαφορετικό έγινε στο κομμάτι της ψυχολογίας; «Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πέρυσι βρήκαμε την ψυχολογία. Είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Στην συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Μετά το τέλος του ματς με τον Βόλο εσύ και ο Διούδης είπατε πολλά. «Δεν νομίζω ότι εγώ και ο Σωκράτης ήμασταν εκτός εαυτού. Δεν γίνεται να χάνεις τους τρεις βαθμούς στο 93' και να μην αντιδράς έτσι ειδικά όταν χάνεις τη νίκη μέσα από τα χέρια σου».

Πέφτει όλο το βάρος επάνω σου. Μιλάς με τον κόσμο ακούς παράπονα τι μπορεί να κάνει ένας αρχηγός; «Να ακούσει τους οπαδούς γιατί και αυτοί περιμένουν κάποια πράγματα και με το δίκιο τους . Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση να είμαστε χαρούμενοι όλοι μας».

Υπάρχουν πολλές μεταπτώσεις ποδοσφαιριστών. Εσύ είσαι σταθερός παρά τα πολλά ματς. Είναι θέμα ποιότητας κάθε παίκτη; «Υπάρχουν μεταπτώσεις γι αυτό είμαστε εδώ γι αυτό δουλεύουμε να βελτιώνουμε τα προβλήματά μας. Δουλεύουμε πολύ περισσότερο για όλη τη διάρκεια που πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Έχετε ήδη αλλάξει τρεις προπονητές τι έχει αλλάξει με τον Μπόλονι; «Είναι λίγο καιρό εδώ δεν έχει δει όλους τους παίκτες ακόμα. Είμαστε πολλοί. Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή θα έρθει να σε ρωτήσει πως πηγαίνεις. Αυτό μας αρέσει. Κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και θα αλλάξει γρήγορα το κλίμα».

Είναι ένας αρκετά έμπειρος προπονητής. «Είναι έμπειρος, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και έχουμε ανάγκη έναν άνθρωπο με εμπειρία».

Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας μεταξύ ξένων και Ελλήνων παικτών; «Είμαστε μια ομάδα δεν είμαστε Έλληνες και ξένοι. Κάποιους θα τους επηρεάζει περισσότερο άλλους λιγότερο. Για κάθε παίκτη που έρχεται θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Και εμείς τους βοηθούμε. Έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης».

Έρχεται το ματς με τη Λαμία. Σκέφτεστε την παράδοση; «Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς».

Πως θα πάρετε τους βαθμούς; «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Λαμία παίζει κλειστά στην έδρα της. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία».

Είσαι και μέλος της εθνικής. Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών. Πόσο σας πείραξε η κριτική από ένα άνθρωπο που είναι στο ποδόσφαιρο; «Δεν αναφέραμε ονόματα αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το ένα αυτί μπήκε από το άλλο βγήκε».

Η άποψή σου για την Εθνική; «Είμαστε στο κόλπο είμαστε πολύ καλά τελευταία. Σαν χώρα προσπαθούμε να βρούμε κάτι και να βάλουμε φρένο σε κάτι καλό. Τα παιδιά στηρίζουν ο ένας τον άλλον».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας