Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0: Κερνούσε κι έπινε ο Μανούσος! (Highlights)

Με κορυφαίο τον Γιώργο Μανούσο που πέτυχε το πρώτο γκολ με πέναλτι και δημιούργησε το δεύτερο στον Κωτσόπουλο, ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα 2-0 τον Παναιτωλικό που έμεινε με δέκα από το 52' λόγω αποβολής του Ταχάρ.

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0: Κερνούσε κι έπινε ο Μανούσος! (Highlights)

Σε επαφή εξάδας παρέμεινε ο Ατρόμητος, νικώντας τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι με 2-0, με τον Νταμίρ Κάναντι να πανηγυρίζει την 40η νίκη του στον πάγκο της ομάδας, ενώ από την άλλη τον Μάκη Χάβο να βλέπει τον Παναιτωλικό δίχως νίκη σε ακόμη ένα φετινό ματς.

Με τον Γιώργο Μανούσο να είναι ο πρωταγωνιστής για τον Ατρόμητο καθώς σκόραρε με πέναλτι στο 14' και δημιούργησε το δεύτερο γκολ για τον Κωτσόπουλο στο 78'. Και τις αποφάσεις του διαιτητή Βαγγέλη Μανούχου να αποτελούν θέμα συζήτησης καθώς στο πέναλτι που έδωσε υπέρ του Ατρόμητου ήταν άμεσος στην απόφαση και επέμεινε σε αυτή βλέποντας και το VAR, ενώ σωστά απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Ταχάρ στις αρχές της επανάληψης, πάνω που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ανεβούν για την ισοφάριση.

Τον απόλυτο έλεγχο είχε ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερο προβάδισμα από αυτό που πήρε με το γκολ από το πέναλτι του Μανούσου στο 14', σε μια φάση στην οποία ο διαιτητής Μανούχος φάνηκε σίγουρος για την παράβαση του Ντάλσιο στον Ρισβάνη τόσο με γυμνό μάτι, όσο και βλέποντας ξανά τη φάση μέσω VAR. Δεν είχε τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, αλλά διατήρησε την κατοχή και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Κωτσόπουλο στο 8' (απέκρουσε το κοντινό σουτ ο Κνετ) και στο 35' με τον Σάλομον που δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στη σέντρα του Λάζαρου. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε με Αριγίμπι και Λιάβα από τις άκρες να κάνει φάσεις, αλλά δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο, από τη στιγμή που και οι Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης καθάρισαν ό,τι πήγε στην περιοχή της ομάδας τους. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το πρώτο μέρος χωρίς να έχουν τελική προσπάθεια.

Ο Παναιτωλικός, πάντως, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και απείλησε με τον Αριγίμπι στο 49', αλλά το δυνατό σουτ εξουδετέρωσε στη γωνία ο Γιαννιώτης. Δεν πρόλαβε, όμως, να συνεχίσει την αντεπίθεση καθώς στο 52' ο Ταχάρ σήκωσε αντικανονικά το πόδι και βρήκε επικίνδυνα στο κεφάλι τον Κωτσόπουλο, με συνέπεια ο Μανούχος να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον μέσο των φιλοξενούμενων.

Ο Παναιτωλικός έβγαλε αντίδραση και θέλησε να απειλήσει, αλλά δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία πλην μιας προσπάθειας του Ντίας στο 62' που έδιωξε ο Γκάλο. Ο Κάναντι θέλησε να φρεσκάρει επιθετικά την ομάδα του με διπλή αλλαγή, όπως και ο Χάβος με την είσοδο των Μεντόσα και Βέργου. Ο Ατρόμητος περισσότερο προσπαθούσε να ελέγξει το ματς παρά να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ ώστε να οριστικοποιήσει τη νίκη του. Ένα γκολ που ήρθε στο 78' με τον Μανούσο να κάνει έξοχη σέντρα από δεξιά και τον Κωτσόπουλο να έρχεται με φόρα και με καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 2-0. Ο Κωτσόπουλος που πέρασε δύο παίκτες στο 81', αλλά κόπηκε στο τέλος από τον Κωνσταντόπουλο, ενώ ο Ατρόμητος κυνήγησε μέχρι το τέλος ένα τρίτο γκολ στις κόντρες, αλλά συνήθως ο αποδέκτης Αγκάγιεφ έβγαινε οφσάιντ. Ενώ στο 90' που δεν ήταν... οφσάιντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση μπροστά στον Κνετ.

Μικρογραφία

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 14' Μανούσος (πεν) 1-0, 78' Κωτσόπουλος 2-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κόκκινη: 52' Ταχάρ

Κίτρινες; 44' Χριστοδουλόπουλος, 83' Αγκάγιεφ - 90+3' Ντίας

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Γκάλο (82΄Στρούγγης), Ρισβάνης, Γούτας, Γκαλβάο (66΄Τομάσεβιτς), Κιβρακίδης, Σάλομον, Μπουζούλατζιτς (82΄Χαρίσης) , Μανούσος (87΄Ούμπιδες), Χριστοδουλόπουλος (66΄Αγκάγιεφ), Κωτσόπουλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνέτ , Λιάβας, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον (84΄Περέιρα), Ταχάρ, Μάζουρεκ (54΄Τσιγγάρας), Αριγίμπι (68΄Βέργος), Γιάκολις (68΄Μεντόσα), Ντάλσιο (84΄Άλβαρες), Ντίας.