Τη... δουλειά του ο Ολυμπιακός, θα παραμένει «ισχυρός» στις κληρώσεις

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μπήκαν με το... αριστερό στο Europa League και ο Ολυμπιακός, που εξακολουθεί να τραβάει μόνος του το... κάρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, διατηρείται ψηλά στο ranking της UEFA. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και την επόμενη σεζόν θα μπει ως ισχυρός στις κληρώσεις των προκριματικών.

Τη... δουλειά του ο Ολυμπιακός, θα παραμένει «ισχυρός» στις κληρώσεις

Όχι, δεν θα ξαναμπούμε στη διαδικασία να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που προσπαθεί με “νύχια και με δόντια” να διατηρήσει την Ελλάδα σε μία... τροχιά να φύγει από τον “πάτο” του ranking της UEFA. Είναι χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο το γεγονός ότι οι “ερυθρόλευκοι” τα τελευταία χρόνια τραβούν μόνοι τους το... κάρο που λέγεται “ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη”.

Ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία με την Ομόνοια στην Τούμπα. Η ΑΕΚ έχασε από την Μπράγκα, εξαιτίας των τραγικών λαθών του Λιβάγια και την αστοχία του Ολιβέιρα, αλλά και επειδή οι “αρσεναλίστας” όταν αποφάσισαν να πατήσουν “γκάζι”, απέδειξαν ότι είναι μία κλάση πάνω από την “Ένωση”!

Ο δε Ολυμπιακός ανάγκασε την Μαρσέιγ να οπισθοχωρήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο, γιατί ήθελε να πάρει το 0-0 και οι νταμπλούχοι την τιμώρησαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα περισσότερο και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται η οποιαδήποτε σύγκριση.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αποδεχτεί πλέον τον ρόλο τους. Μόνοι τους θα προσπαθήσουν ξανά, μπας και σώσουν ό,τι... σώζεται με τη θέση της Ελλάδας στο ranking της UEFA. Κι αυτό θα το κάνει, όχι για κάποιον άλλον λόγο, αλλά μπας και γλιτώσει ο πρωταθλητής Ελλάδας έναν προκριματικό γύρο τις επόμενες σεζόν (να μην ξεκινήσει δηλαδή την προετοιμασία του από αρχές Ιουνίου) ή μπας και σωθεί κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα μας πείτε βεβαίως, ότι και στην Ευρώπη που βγαίνουν οι 4ες και 5ες ομάδες της Ελλάδας, δεν βλέπουμε και καμία... προκοπή. Έχετε απόλυτο δίκιο! Το ζήσαμε φέτος με τον ΟΦΗ και τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια πορεύεται μόνος του... Και χάρη στις προκρίσεις που έχει πετύχει, έχει καταφέρει να βρίσκεται στα προκριματικά του Champions League στο γκρουπ των ισχυρών και να έχει μία τρόπον τινά πιο ευνοϊκή κλήρωση. Όχι φυσικά ότι οι ομάδες που είναι στο γκρουπ των αδύναμων, είναι ομάδες της... σειράς. Ο ΠΑΟΚ πήρε μία γεύση από την Ομόνοια για παράδειγμα.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, έχουν φτάσει σε ένα σημείο να κυνηγούν στην ειδική βαθμολογία της UEFA για να προσπεράσουν ομάδες τύπου Βαλένθια και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει την Ομόνοια ή πιο παλιά έχανε από κάποια Έστερσουντ.

Αυτή τη στιγμή είναι στην 35η θέση του ranking και θα πάει σύντομα στην 34η και ίσως και στην 33η. Τί σημαίνει αυτό; Ναι μεν δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στο β’ γκρουπ δυναμικότητας του Champions League, αλλά στις κληρώσεις των προκριματικών θα εξακολουθεί να είναι συνεχώς στους ισχυρούς. Και αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός, θα εξακολουθεί να είναι στην ελίτ του Champions League.

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021 τις υποχρεώσεις του από τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League μαζί με τους πρωταθλητές του Αζερμπαϊτζάν, της Μάλτας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Μολδαβίας κ.ο.κ. Φυσικά και δεν είναι δική του ευθύνη... Είναι ευθύνη των υπολοίπων.

Ο Ολυμπιακός όμως θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον του, γιατί είναι η μοναδική ομάδα που δεν στέκεται στο “να είμαι πρώτος στο χωριό”. Θέλει και την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Κι αυτό είναι που τον έχει οδηγήσει να είναι μονίμως “ισχυρός” στις κληρώσεις των προκριματικών και κάθε χρόνο να ζει στιγμές ανάλογες με αυτές που έζησε κόντρα στην Μαρσέιγ, στην Μίλαν, στην Άρσεναλ.

Το μόνο κακό είναι ότι θα ξεκινάει πολύ νωρίς την καλοκαιρινή του προετοιμασία. Δεν πειράζει...