Κούγιας: «Θα ζητήσουμε αναστολή πρωταθλήματος»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι αν η Κυβέρνηση δεν βοηθήσει τις ομάδες της Super League εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πανδημία, τότε θα ζητήσει αναστολή του πρωταθλήματος.

Κούγιας: «Θα ζητήσουμε αναστολή πρωταθλήματος»

Δηλώσεις στο «Focus FM» έκανε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία για το πόσο έχουν πληγεί οι ομάδες λόγω κορονοϊού και ζητάει ουσιαστικά μία χείρα βοηθείας από την Κυβέρνηση για να σταθούν στα πόδια τους. Σε περίπτωση που δεν δοθεί, τότε θα ζητήσει αναστολή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τα έσοδα και τα έξοδα: «Εμείς που τα συνολικά μας έσοδα είναι με το ζόρι 2,5 εκ. ευρώ και πληρώνουμε τα ίδια που πληρώνουν οι μεγάλες ομάδες, ενώ αυτές έχουν έσοδα από 20 έως 40 εκ. ευρώ έσοδα, δίνουμε 9.000 ευρώ την διαιτησία ανά παιχνίδι. Πέρσι για παράδειγμα έδινα 9.000 ευρώ το ματς, συν 30.000 στο AEL FC Arena συν άλλα 5.000 για την εταιρεία σεκιούριτι. Είναι πάγια τα έξοδα μας για 36.000 ευρώ ανά ματς, άρα πάμε 500.000 ευρώ τον χρόνο συνολικά. Ενώ αυξάνεται η τηλεθέαση, γιατί ο κόσμος τα βλέπει όλα τα ματς στην τηλεόραση, αντί να ανεβαίνουν τα τηλεοπτικά, η NOVA μας μείωσε και 15% πέρσι. Η τηλεθέαση αυξήθηκε, αλλά τα λεφτά που παίρνουμε, δεν αυξήθηκαν. Δεν είχαμε όμως άλλη επιλογή. Προσπαθώ να αφυπνίσω όσους… κοιμούνται στην Λίγκα.

Είναι τραγικά τα πράγματα, οι ομάδες στην Super League 2 ζήτησαν και πέτυχαν, ενώ δεν έχουν άδεια, να κάνουν μεταγραφές και να παίξουν οι παίκτες που θα αποκτήσουν. Ενώ εμείς στην Super League, στις 31/12 πρέπει να έχουμε εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις μας ακόμα και περασμένες οφειλές. Ο Παναθηναϊκός μέχρι πέρσι είχε τέτοια προβλήματα, τον βοηθήσαμε πέρσι, αλλά φέτος κάτι πρέπει να γίνει για όλες τις ομάδες. Έχουμε την πιο ακριβή διαιτησία στην Ευρώπη, είναι εξακριβωμένο».

Για την αναβολή του αγώνα ΑΕΛ-Άρης: «Μας… καταστρέφει, δεν μας πάει απλά πίσω. Επέτρεψαν στον Απόλλωνα και στον ΠΑΣ Γιάννενα να μην παίξουν τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, επειδή δεν ήταν έτοιμοι. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια της σεζόν, αλλά δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με αυτή την κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους και έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες, αλλά περισσότερο οι μικρές. Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα, γιατί πέρσι είχε 13.000 διαρκείας, δηλαδή έσοδα 3.000.000 ευρώ και τα χάνει όλα. Πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό μείωσης. Όταν είχε κάνει προγραμματισμό, του είχαν πει ότι θα γίνει με κόσμο που πίστευε θα τα καλύψει, για αυτό έδωσε συμβόλαια καλά σε παίκτες».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην κυβέρνηση: «Εμείς εκτός του ΙΚΑ πληρώνουμε και ιδιωτική ασφάλεια των παικτών. Θα ζητήσω από τους άλλους ιδιοκτήτες να κάνουμε μαζική πρόταση για αναστολή του πρωταθλήματος, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Θα δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για να μας βοηθήσει και μετά, αν δεν ικανοποιηθούμε, θα πάμε για αναστολή πρωταθλήματος. Οδηγούμαστε στην οικονομική καταστροφή».

Για τη Ξάνθη και τον νέο ιδιοκτήτη: «Τον έχετε δει ποτέ τον Μπιλ Πάπας; Εδώ Πάπας, εκεί Πάπας που είναι ο… Πάπας; Έχετε δει κάποιον να αγοράζει ομάδα χωρίς παίκτη και χωρίς προπονητικό κέντρο; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας