O ... φοιτητής Σβαμπ: «Όταν έχω χρόνο διαβάζω για τη σχολή μου»

Ο Αυστριακός χαφ του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ, μίλησε για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, το ελληνικό πρωτάθλημα και τον στόχο του «Δικεφάλου».

O ... φοιτητής Σβαμπ: «Όταν έχω χρόνο διαβάζω για τη σχολή μου»

Συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του έδωσε ο Αυστριακός μέσος του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ.

Ο 30χρονος διεθνής χαφ αναφέρθηκε στη νέα σελίδα της καριέρας του που τον έφερε στη Θεσσαλονίκη και στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ τόνισε ότι η ομάδα του θα κυνηγήσει τη διάκριση στο Europa League.

Αναλυτικά ο Σβαμπ είπε:

Για την προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη: «Στην αρχή ήταν πολύ αγχωτικό, γιατί έπρεπε να ψάξω ένα σπίτι και να συγκεντρώσω όλα τα χαρτιά που χρειαζόμουν. Τώρα αισθάνομαι πολύ άνετα στη Θεσσαλονίκη. Δεν μετανιώνω για αυτό το βήμα. Η σύζυγός μου και ο γιος μου ήταν μαζί μου για περίπου δύο εβδομάδες. Η σύζυγός μου θα μετακινείται ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Σάλτσμπουργκ λόγω δουλειάς. Φυσικά δεν είναι εύκολο λόγω του κορονοϊού. Όταν έχω κενό, περνάω χρόνο με την οικογένειά μου ή διαβάζω για τη σχολή μου».

Για τη ζωή στη συμπρωτεύουσα: «Υπάρχουν πολλά στενά στην πόλη. Επίσης οι άνθρωποι βγαίνουν αργά από τα σπίτια τους, γιατί υπάρχει αρκετή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τις οκτώ το βράδυ και μετά υπάρχει κόσμος στους δρόμους. Οι Έλληνες ακολουθούν τους κανόνες για τον κορονοϊό και δεν διαμαρτύρονται πολύ, αν και οικονομικά είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τους ανθρώπους στην Αυστρία. Στην Ελλάδα επίσης δεν έχει τόσα κρούσματα όσα στη χώρα μας».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ίδιας δυναμικότητας με το αυστριακό. Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα ήταν ακόμα πιο δυνατό».

Τέλος, για τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ: «Ήταν μεγάλη απογοήτευση, γιατί φτάσαμε κοντά. Είμαστε μια καλή, ισορροπημένη ομάδα και πλέον θέλουμε να πάμε καλά στο Europa League».