Φερέιρα: «Αν έπρεπε να νικήσει μια ομάδα, ήταν ο ΠΑΟΚ» (vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ,  Άμπελ Φερέιρα αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πλάνο που ακολούθησε η ομάδα του κόντρα στην ΑΕΚ - Το σχόλιο του για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Φερέιρα: «Αν έπρεπε να νικήσει μια ομάδα, ήταν ο ΠΑΟΚ» (vid)

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι για τους ουδέτερους, συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γιατί έμειναν πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο. Στα 25 πρώτα λεπτά κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα , κάτι το οποίο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια καλή ευκαιρία, στην ανάπαυλα προσπαθήσαμε να ανυψώσουμε το ηθικό των ποδοσφαιριστών και τα πήγαν πολύ καλά στο δεύτερο. Ανταμειφθήκαμε για τη πίεση μας, είχαμε ευκαιρίες, τελικά ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει που ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Οταν δίνουμε τα πάντα και δεν έρχεται η νίκη, αισθάνομαι περηφάνεια και σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές μου».

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: O Moυργκ έσωσε τον ΠΑΟΚ στο 89΄

Για τις αλλαγές που έκανε και χάρισαν τον βαθμό στην ομάδα: «Κανείς δεν θέλει να κερδίσει περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές και από τον προπονητή. Ολοι οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή βοήθησαν την ομάδα, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτούς και αν θα έπρεπε κερδίσει μια ομάδα, αυτή θα ήμασταν εμάς».

Για το τι περιμένει από τον Μουργκ: «Ολη η δουλειά που γίνεται στο μεταγραφικό κομμάτι έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, ξέραμε τους στόχους για το μεταγραφικό παζάρι, μιλάμε για μια ρευστή κατάσταση και κάποιοι ήρθαν νωρίτερα και κάποιοι αργότερα. Βιαζόμαστε πολλές φορές να βάλουμε ετικέτες στους ποδοσφαιριστές και όλοι τους χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Είναι παίκτες με καλά χαρακτηριστικά, ταιριάζουν στο πλάνο μας και περιμένουμε να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι με την Ομόνοια: «Αυτή είναι η ταυτότητά μας, κυνηγάμε να είμαστε πρωταγωνιστές ακόμη και σε δύσκολες έδρες κοιτάμε να βάλουμε γκολ, κρατώντας το πλάνο μας. Πολλοί σύλλογοι κοιτούν παίκτες μας γιατί έχουμε αυτό το επιθετικό πλάνο. Κρατάμε την ταυτότητα μας, θα κάνουμε τις προσαρμογές ανάλογα με τον αντίπαλο. Στην Ευρώπη έχουμε μεγάλη φιλοδοξία, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι ως τελικό όπως κάθε παιχνίδι»