Ολυμπιακός: Οι 251 ημέρες του Σουντανί!

Η πίστη του Χιλάλ Σουντανί για επιστροφή, η δουλειά, ο αποκλεισμός στο Ζάγκρεμπ, η… τρέλα να παίξει με τη Γουλβς και το "όχι" στους Σαουδάραβες.

Ολυμπιακός: Οι 251 ημέρες του Σουντανί!

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν πολύ σημαντικό για τον Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στο 76ο λεπτό αντί του Αχμέντ Χασάν. Μία στιγμή πολύ σημαντική για τον 32χρονο επιθετικό, ο οποίος άφησε πίσω του έναν ακόμα σοβαρό τραυματισμό.

Ο Σουντανί μπήκε στο γήπεδο σε επίσημο ματς 251 ημέρες μετά τον τραυματισμό του. Είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στις 9 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου. Η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Σουντανί πάτησε ξανά χορτάρι με αντίπαλο και πάλι τον Ατρόμητο.

Αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις αγωνίστηκε κοντά στα 18 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα είναι γεγονός πως έφτασε κοντά στο γκολ και αναφερόμαστε στη φάση που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε και έκανε το χατ τρικ. Μέσα σε αυτή τη φάση είναι και ο Σουντανί, αλλά τον πρόλαβε ο συμπαίκτης του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τον 32χρονο επιθετικό τον υπολογίζει πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς και γι' αυτό άλλωστε τον έχει δηλώσει στη λίστα της UEFA. Η ιστορία του Χιλάλ Σουντανί δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Το καλοκαίρι του 2019 έδινε μάχη για να αφήσει πίσω του τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί όταν ήταν στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο ίδιο πόδι, στο δεξί γόνατο, κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ο Σουντανί έπαθε πάλι τον ίδιο τραυματισμό.

Για να μπορέσει να επιστρέψει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να φτάσει στο σημείο να μπει στην ευρωπαϊκή λίστα δείχνει πως έχει αστείρευτη ψυχική δύναμη. Ο Σουντανί την περίοδο της καραντίνας εγκλωβίστηκε στο Ζάγκρεμπ και εκεί δούλευε για να μη χάσει μέρα αποθεραπείας. Μάλιστα τότε έλεγε πως θα προλάβει τη ρεβάνς με τη Γουλβς, στις αρχές Αύγουστου. Όλοι ήξεραν ότι ήταν ακατόρθωτο κάτι τέτοιο, αλλά ο Σουντανί έδινε το στίγμα του ότι δούλευε με πάθος και πίστη για να γυρίσει σε υψηλό επίπεδο.

Τον Μάιο μάλιστα δημοσιεύματα ήθελαν ομάδα από την Αραβία να έχει κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Εκείνος είπε "όχι" και τόνιζε παντού πως θα γυρίσει και θα παίξει στην ομάδα του Πειραιά. Επέστρεψε οριστικά ο Αλγερινός και είναι ξανά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.