Με κάπτεν Ελ Αραμπί και ούριο… VAR

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τους δυο βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 επί του Ατρόμητου

Με κάπτεν Ελ Αραμπί και ούριο… VAR

Ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να αντιστρέψει τα… ημίχρονα, αν θέλει ο Ολυμπιακός να εξοικονομεί δυνάμεις ενόψει των δύσκολων αποστολών που έχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι εκπληκτικό ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια φέτος και σε κανένα δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο! Έντεκα γκολ έχει σημειώσει και όλα στο δεύτερο 45λεπτο. Τα τέσσερα τελευταία στο χθεσινοβραδινό ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Πορτογάλος είχε σκοπό να ξεκουράσει τον Ελ Αραμπί για να τον έχει φρέσκο στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που τον έριξε άρον άρον στον αγώνα, όταν ο Ατρόμητος έμεινε στο 30’ με δέκα παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Μάτιτς για βίαιο μαρκάρισμα στον Καμαρά. Ο Μαροκινός δεν έχασε την ευκαιρία και σκόραρε τρεις φορές – τις δυο με το περιβραχιόνιο στο μανίκι- απλοποιώντας τη διαδικασία...

Ο Ολυμπιακός τούτη τη φορά είχε ευνοϊκό VAR σε δυο κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης αρχικά είχε δείξει κίτρινη στον Μάτιτς που την έκανε κόκκινη με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αλλά και το 1-0 δεν θα «έγραφε» αν δεν ήταν το VAR γιατί ο βοηθός -μόνο αυτός- είχε δει οφσάιντ στη φάση κι έσπευσε να υψώσει το σημαιάκι του για να ενημερώσει τον διαιτητή!

Ο Ατρόμητος, που κατέβηκε στο Φάληρο με οδηγό την εμφάνιση της Τούμπας (1-1 με τον ΠΑΟΚ) ελπίζοντας να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, άντεξε για ένα ημίχρονο. Και με έντεκα παίκτες το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν… κατηφορικό, πόσω μάλλον παίζοντας με δέκα. Οι κόκκινες κάρτες έχουν γίνει ο εφιάλτης του Νταμίρ Κάναντι. Σε πέντε αγωνιστικές μετράει κιόλας τρεις. Τον Ατρόμητο δεν θα τον έλεγες και πειθαρχημένη ομάδα.

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου, με έστω 1-0, έστω με… μισό μηδέν, τα αποτελέσματα τα παίρνει. Η μετακόμισή του στα Γιάννινα λόγω έργων στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» επηρέασε την απόδοσή του, αλλά έστω και δύσκολα πήρε (1-0) το τρίποντο στον αγώνα με τον Απόλλωνα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Και όχι μόνο αυτό αλλά με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας εικοσαετίας! Τελευταία φορά που είχε τέτοια συγκομιδή στις πέντε πρώτες αγωνιστικές οι παίκτες του ήταν αγέννητοι (1978).

Ο Απόλλων το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες του για να πάρει κάτι από το ματς. Ωστόσο «πληγώθηκε» από το VAR που συνέλαβε δυο φορές τον Μουνιέ σε θέση οφσάιντ και έτσι ούτε το γκολ που πέτυχε ο Σλίβκα μέτρησε ούτε το πέναλτι που ζήτησε του δόθηκε.

Ο Αμρ Oυάρντα μπορεί να μην κάνει για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις άλλες ομάδες είναι λίρα χρυσή. Με δικό του γκολ ο Βόλος έκανε την ανατροπή (ημίχρονο διπλό, άσος τελικό) 2-1 στον αγώνα με τον ΠΑΣ που ήταν ο πρώτος στην Ιστορία των δυο ομάδων.

Συγχρόνως ο Αιγύπτιος έβαλε το όνομά του δίπλα σε ένα ξεχωριστό ρεκόρ αφού χθες σκόραρε για λογαριασμό 5ης ομάδας στη Σούπερ Λιγκ (Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Βόλος)! Ο ΠΑΣ συνέχισε το βιολί του βρίσκοντας δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να πάρει βαθμό (όπως είχε γίνει στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές με Άρη και Ολυμπιακό).