Ο Ελ Αραμπί το όνομα, ο Καμαρά τη χάρη...

Είναι λογικό και επόμενο όλα τα φλας να έπεσαν πάνω στον Ελ Αραμπί στο 4-0 με τον Ατρόμητο, αλλά όλα τα... λεφτά ήταν η κάθετη πάσα του Καμαρά στον Φορτούνη στο πρώτο γκολ.

Ο Ελ Αραμπί το όνομα, ο Καμαρά τη χάρη...

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δικαίως θα δει το πρόσωπό του σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά το χατ τρικ επί του Ατρομήτου. Δίχως προπόνηση λόγω της καθυστερημένης άφιξής του από το Μαρόκο, μπήκε στο 40’, πέτυχε τρία γκολ που ήταν... piece of cake. Το είπε πολύ εύστοχα ο Μαροκινός ότι ναι μεν σκόραρε τρεις φορές, αλλά πολύ καλή δουλειά έκαναν οι συμπαίκτες του που τον τροφοδότησαν.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο δεν ήταν ο Ολυμπιακός που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα πρώτα ημίχρονα από το ξεκίνημα της σεζόν. Μπορεί να μην σκόραρε ξανά στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά ήταν ένας Ολυμπιακός που μπήκε φουριόζος για να καθαρίσει το ματς από το ξεκίνημα. Αδίκως δεν κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά και θεωρούμε ότι κακώς λέγεται ότι έως την αποβολή του Μάτιτς, δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις. Δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει στα πρώτα ημίχρονα με την Ομόνοια, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λογικό λοιπόν να στεκόμαστε στον Ελ Αραμπί, που έχει το... όνομα. Τη χάρη όμως την είχε ο Καμαρά! Η κάθετη πάσα που έκανε στον Φορτούνη στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν... όλα τα λεφτά.

Δεν θεωρούμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα στραβοπατούσαν με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο ματς. Ο Ατρόμητος ήταν ολοφάνερο ότι δεν θα άντεχε την πίεση των Πειραιωτών. Αν δεν ερχόταν το γκολ στο 52’, θα ερχόταν λίγο αργότερα. Προς τα εκεί πήγαινε το παιχνίδι. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη. Απλώς ο Μαντί έκανε νωρίτερα πιο εύκολο το βράδυ της ομάδας του με την φοβερή μπαλιά του.

Ο Καμαρά λοιπόν σε ακόμη ένα παιχνίδι είχε τη... χάρη, ασχέτως αν πάνω στην “αναμπουμπούλα” λόγω των τριών γκολ του Ελ Αραμπί και της πολύ καλής παρουσίας του Φορτούνη, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Αφρικανός για ακόμη μία φορά δικαιώνει όλους όσους έλεγαν πώς ήταν μία από τις καλύτερες φετινές... μεταγραφές. Και το λέμε αυτό, γιατί επρόκειτο για “μεταγραφή” από τη στιγμή που δεν πωλήθηκε το φετινό καλοκαίρι. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Όταν ξεκινούσε η μεταγραφική περίοδος, όλοι λέγαμε “πώς θα μείνει αυτός ο παίκτης στην Ελλάδα”. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό έμεινε...