Οριστικό: Έρχονται "Μπορμπαλάν για τα ντέρμπι της επόμενης σεζόν

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τους εκπροσώπους της UEFA επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για την πρόσκληση ξένων διαιτητών τη νέα σεζόν στα σημαντικά παιχνίδια.  

Οριστικό: Έρχονται "Μπορμπαλάν για τα ντέρμπι της επόμενης σεζόν

Ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της UEFA τον διευθυντή ομοσπονδιών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Ζόραν Λάκοβιτς και τον επικεφαλής Διεύθυνσης του τομέα Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν η αναδιάρθρωση που έχει κατά νου ο υφυπουργός να κάνει στη Super League με τη συμμετοχή δυο γκρουπ των δέκα ομάδων. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ και κράτησε 3,5 ώρες.

Στη διάρκειά της συνάντησης οι δυο αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις επαφές που είχαν με την ΕΠΟ και τις αποφάσεις που πάρθηκαν με σημαντικότερη την μετάκληση ξένων διαιτητών για να σφυρίζουν στα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ΕΠΟ να περάσει σχετική διάταξη στον κανονισμό η οποία θα δίνει άδεια στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα να προχωρεί στην ενέργεια αυτή.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη επί τάπητος το θέμα του νέου τοποτηρητή της FIFA/UEFA και η απουσία νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει τον έλεγχο των ύποπτων αγώνων.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν συζητήθηκε με λεπτομέρειες και αποφασίστηκε στην επόμενη παρουσία των εκπροσώπων της UEFA στην Αθήνα να γίνει εκτενέστερη συζήτηση.