Δεν έχει κερδίσει τίποτα ο Ολυμπιακός από τις στατικές φάσεις

Ο “πονοκέφαλος” του Πέδρο Μαρτίνς για το γεγονός ότι φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει κάτι από τα φάουλ ή τα κόρνερ.

Δεν έχει κερδίσει τίποτα ο Ολυμπιακός από τις στατικές φάσεις

Πέντε παιχνίδια έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός. Με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Ομόνοια στο Καραϊσκάκη, συν τους αγώνες σε Λευκωσία και Γιάννενα. Κοινό σημείο και των πέντε αγώνων το γεγονός ότι από στατική φάση δεν κέρδισαν τίποτα οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Αναφερόμαστε αποκλειστικά στα φάουλ και στα κόρνερ (όχι στα πέναλτι). Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δει πέρσι την ομάδα του να βγάζει γκολ από στατικές φάσεις. Αντιθέτως, φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ενώ ο Ολυμπιακός κερδίζει φάουλ ή κόρνερ, δεν τα αξιοποιεί στον βαθμό που θα ήθελε ο Μαρτίνς.

Επί της ουσίας οι “ερυθρόλευκοι” τα πετάνε στον... κάλαθο των αχρήστων. Αφήστε δε που και ανασταλτικά, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται στο να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά μπροστά του θα βρει μία ομάδα (Ατρόμητος) που βρίσκει λύσεις από τα φάουλ και τα κόρνερ, ενώ και η Μαρσέιγ εκμεταλλεύεται τις στατικές φάσεις.

Ο Μαρτίνς αυτό που έχει παρατηρήσει είναι ότι υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις που τόσο ο Μπα, όσο και ο Σεμέδο βρέθηκαν σε θέση βολής για να σκοράρουν, αλλά οι κεφαλιές τους ήταν απογοητευτικές.

Είναι ένα ζήτημα που χρήζει “διόρθωσης” και όσο λιγοστό χρόνο έχει ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει Ατρομήτου, σκοπεύει να ρίξει αρκετή δουλειά στον Ρέντη στο συγκεκριμένο κομμάτι.