Ας δούμε τις επιλογές Φαν'τ Σιπ με τα μάτια του... Πέδρο Μαρτίνς

Κακώς ασχολούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τον Φαν’τ Σιπ και την απόφασή του να μην ξεκινήσουν ο Φορτούνης ή ο Μπουχαλάκης στο ματς της Εθνικής με την Μολδαβία. Ο Μαρτίνς θα μπορούσε να... πανηγυρίζει κιόλας με την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ας δούμε τις επιλογές Φαν'τ Σιπ με τα μάτια του... Πέδρο Μαρτίνς

Ξαφνικά έγινε το... έλα να δεις πριν από το ματς της Εθνικής μας με την Μολδαβία, επειδή ο Φαν’τ Σιπ αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Φορτουνη και Μπουχαλάκη. Οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ναι, αν δούμε καθαρά ποδοσφαιρικά τις επιλογές του Φαν’τ Σιπ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όντως δεν έχει λογική να μην χρησιμοποιεί τον Φορτούνη σε ένα παιχνίδι, στο οποίο η Εθνική θα αντιμετωπίσει μία ομάδα με διπλή ζώνη άμυνας. Χρειάζεται έναν παίκτη τύπου Φορτούνη να κάνει και μία κάθετη πάσα, να “σπάσει” την πολυπρόσωπη άμυνα των Μολδαβών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να τον κρατήσει στον πάγκο και να τον ρίξει στη μάχη στο 69’, έχοντας σε 25 λεπτά αγώνα δύο δοκάρια και μία χαμένη ευκαιρία για να βρει δίχτυα.

Οι... αντι-Ολυμπιακοί από την άλλη πλευρά, ισχυρίζονται ότι ο Φορτούνης είχε τα δύο δοκάρια και ένα κατά γενική ομολογία “γεμάτο” 25λεπτο, επειδή όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, οι Μολδαβοί ήταν με παίκτη λιγότερο, ήδη καταπονημένοι, είχαν παραδώσει... πνεύμα και συν τοις άλλοις έμειναν στο τελευταίο τέταρτο και με εννιά παίκτες γιατί υπήρξε σοβαρός τραυματισμός και ο προπονητής τους είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές φυσικά και έχουν μία βάση. Δεν είναι λόγια του... αέρα και πίσω από κάθε γνώμη, βρίσκεις και μία αλήθεια. Εμείς επιμένουμε πάντως, ότι ο Φαν’τ Σιπ δεν έχει την πολυτέλεια και το υλικό για να αφήνει εκτός τον Φορτούνη.

Το ότι η Εθνική μας κέρδισε με 2-0 την Μολδαβία, δεν είναι κάποιο κατόρθωμα. Το... αυτονόητο έκανε. Η Μολδαβία είναι τόσο αδύναμη, που φαινόταν ότι αν δεχόταν το πρώτο τέρμα, θα κατέρρεε.

Το μυαλό αρκετών πάει στο Λιχτενστάιν και τα Νησιά Φερόε. Ναι, στο παρελθόν την έχουμε πατήσει από τα... χωριά της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή πάντως, η Εθνική του Φαν’τ Σιπ - κακά τα ψέματα - δείχνει ότι τέτοιου είδους ματς έχει τον τρόπο να τα κερδίζει με ή χωρίς τον Φορτούνη, με ή χωρίς δημιουργικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της.

Το ζήτημα βέβαια είναι αν ο Φαν΄τ Σιπ αποφάσιζε να κρατήσει στον πάγκο τον Φορτούνη ή στον “πάγο” τους Σιόβα, Μανωλά και Παπασταθόπουλο, σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα έπαιζε όχι μόνο με κάποιο μεγαθήριο (Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία), αλλά και με μία ομάδα τύπου Ουκρανίας, Ρωσίας, Ελβετίας. Με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν θα είχε καμία τύχη... Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά το θέμα, μόνο με κάποιο θαύμα θα παίρναμε αποτέλεσμα, έχοντας “παροπλισμένα” τα πιο βαριά μας όπλα.

Ο Φαν’τ Σιπ έχει την ευχέρεια να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, γιατί η Εθνική συναντάει ομάδες που προέρχονται από το χαμηλότερο ευρωπαϊκό... ράφι. Οι κλήσεις δηλαδή γίνονται εκ του ασφαλούς.

Για να επανέλθουμε όμως, στα όσα αναφέραμε στο ξεκίνημα του κειμένου, επαναλαμβάνουμε ότι κακώς ασχολούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού για το αν ξεκίνησε ο Φορτούνης ή ο Μπουχαλάκης. Ή για το γεγονός ότι απέκλεισε τον Σιόβα, επειδή είπε την άποψή του και ζήτησε συγγνώμη κιόλας μία μέρα μετά δημοσίως!

Είναι άστοχο επίσης, να κάθεται ο κόσμος και να ζητάει από τον Ολυμπιακό να απαγορεύσει στους παίκτες του να πηγαίνουν στην Εθνική. Δεν έχει κανένα νόημα να μπαίνουμε σε αυτή τη συζήτηση. Η ιστορία θα δείξει αν θα δικαιωθεί στο τέλος ο Φαν’τ Σιπ ή όχι. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα τον... δικαιώνουν. Αλλά τον δικαιώνουν απέναντι σε ομάδες της... σειράς. Οπότε δεν είναι καθόλου ασφαλές το δείγμα.

Αντί λοιπόν οι οπαδοί του Ολυμπιακού να εκνευρίζονται με τις επιλογές του Φαν’τ Σιπ, καλό είναι να ρωτήσουν τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός ποτέ δεν πρόκειται να βγει δημόσια και να πει “ευτυχώς που δεν έπαιξαν με την Εθνική οι Φορτούνης και Μπουχαλάκης”. Από την άλλη, σίγουρα δεν του... κακοπέφτει το γεγονός, ότι ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης δεν θα επιστρέψουν στον Ρέντη με ένα “γεμάτο” 90λεπτο στην πλάτη τους από το ματς με την Μολδαβία.

Κάθε προπονητής κοιτάζει το δικό του... μαγαζί. Βαζουμε το χέρι μας στη φωτιά, ότι ο Μαρτίνς δεν εκνευρίστηκε που οι Φορτούνης και Μπουχαλάκης δεν βρέθηκαν στις αρχές επιλογές του αγώνα με τους Μολδαβούς. Οπότε, οι φίλοι του Ολυμπιακού καλό είναι να δουν τις αποφάσεις του Φαν’τ Σιπ με ένα διαφορετικό μάτι. Ας τις δουν με το μάτι του... Μαρτίνς, που έχει μείνει με 13 παίκτες στον Ρέντη και δεν μπορεί να κάνει όπως θέλει τη δουλειά του ενόψει Ατρομήτου και Μαρσέιγ, λόγω της... εξαφάνισης των διεθνών.