Τα... ζόρια Βασιλειάδη και η κάψα για αναδιάρθρωση

Ποιος είναι ο... φίλος απ' τα παλιά που συναντά σήμερα ο Υφυπουργός - Τι του υποσχέθηκε και δεν το έκανε στο παρελθόν.

Τα... ζόρια Βασιλειάδη και η κάψα για αναδιάρθρωση

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι καίγεται να περάσει την αναδιάρθρωση. Αν όχι αυτή ακριβώς που έχει ο ίδιος γνωστοποιήσει, μια κάποια αναδιάρθρωση που εν τέλει θα καταλήξει σε ένα πρωτάθλημα δέκα ομάδων. «Καίγεται» σημαίνει ότι είναι κάτι που θέλει να κάνει άμεσα εφαρμόζοντας αλλαγές από την αγωνιστική περίοδο που έρχεται, δηλαδή από τη σεζόν 2018-19.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα θα συναντηθεί με τον διευθυντή ομοσπονδιών της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας, τον Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ έχει ουσιαστικά στις πλάτες του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας... φίλος απ' τα παλιά είναι ο Λάκοβιτς για τον Γιώργο Βασιλειάδη καθώς μαζί του έχει συναντηθεί και πάλι στο παρελθόν, κυρίως όταν υπήρξαν διαιτητικά προβλήματα. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε υποσχεθεί το VAR που όμως ακόμα δεν υφίσταται για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ερχομός του Λάκοβιτς δείχνει ότι ο Βασιλειάδης θέλει τη στήριξη της UEFA για να περάσει το σχέδιο του και κυρίως για να ξεπεράσει τις όποιες αντιδράσεις θα προκύψουν. Το κυριότερο θέλει να έχει με το μέρος του την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αν και εφόσον κάποιες ομάδες προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τη μείωση των ομάδων που θέλει να επιβάλει. Από τις συναντήσεις που έχουν γίνει με εκπροσώπους των ΠΑΕ, γνωρίζει πολύ καλά ότι κάποιες δεν είναι με το μέρος του.

Βέβαια η παρουσία του κ. Λάκοβιτς μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα.