«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Άλλο ένα βήμα για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έγινε χθες.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) για το νέο γήπεδο.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης είχε εγκρίνει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα ενώ είχε ζητήσει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα υπογράμμισε την ανάγκη οι εργασίες κατασκευής να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Πριν από μερικές εβδομάδες, επίσης, είχε εγκριθεί η ΣΜΠΕ και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωση για το έργο έκανε τότε και ο αρχιτέκτονας – μελετητής, Δημήτρης Δούμας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα έχει τις σημερινές διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 – 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης.

Επίσης, είπε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2024 ή το 2025 θα ολοκληρωθεί το έργο.

Πηγή: ypodomes.com