Τα «όχι» του Ολυμπιακού για Σεμέδο και ο τρόπος που έμεινε

Ο Ολυμπιακός δεν δίστασε να τσαλακώσει και να πετάξει στα σκουπίδια μεγάλες προτάσεις για τον Ρούμπεν Σεμέδο και παράλληλα να πείσει τον ίδιο να μείνει στην Ελλάδα.

Τα «όχι» του Ολυμπιακού για Σεμέδο και ο τρόπος που έμεινε

Από τη στιγμή που έκλεισε η μεταγραφική περίοδος μπορεί ο καθένας να κάνει και το ταμείο του για το τι έκανε και τι μπορεί να προσδοκά από την ομάδα του τη νέα σεζόν. Στον Ολυμπιακό γνώριζαν εδώ και μήνες πως θα ήταν δύσκολο να κρατήσουν όλους τους παίκτες. Μάλιστα υπήρχε η αίσθηση ότι θα φύγουν αρκετοί από τον Ρέντη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ομάρ ως ελεύθερο, τον Τσιμίκα που τον πούλησε στη Λίβερπουλ και φυσικά σε μία τέτοια πρόταση δεν μπορείς να πεις "όχι" και τον Γκιγιέρμε που δεν ανανέωνε το συμβόλαιο του και πήγε στο Κατάρ.

Υποψήφιοι για αποχώρηση ήταν ακόμα ο Σεμέδο, ο Σα, ο Καμαρά, ενώ και για τον Ελ Αραμπί ήρθε μεγάλη πρόταση. Κανένας απ' όλους αυτούς δεν έφυγε αν και έμοιαζε απίθανο να συνεχίσουν όλοι. Για τον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου εύκολο να κρατήσει τους παίκτες του και ειδικά όταν έρχονταν μεγάλες προτάσεις από το εξωτερικό.

Τρανό παράδειγμα όλης αυτής της ιστορίας ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος δέχτηκε πίεση από τη Μπενφίκα. Οι "αετοί" ασχολήθηκαν σοβαρά με τον Πορτογάλο στόπερ και μάλιστα χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο για να τον πάρουν. Ο Ζόρζε Ζέσους μίλησε δημόσια για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον παίκτη, επιχειρώντας να τον επηρεάσει και εκείνος να πιέσει τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά, ωστόσο είχε αντανακλαστικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να φύγει ο Σεμέδο από τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ανέλαβε δράση η διοίκηση. Οι Πειραιώτες έδειξαν στον 26χρονο στόπερ πως τον θέλουν στην πράξη στην ομάδα τους. Του έκαναν μέχρι και πρόταση για νέο συμβόλαιο, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνάντηση μαζί του, του ξεκαθάρισε ότι τον θέλει στην ομάδα και πως είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Και μη ξεχνάμε πως οι "ερυθρόλευκοι" δέχτηκαν πρόταση που έφτασε μέχρι και τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Σεμέδο βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει από το μυαλό του το σενάριο της μεταγραφής. Δεν το έκρυβε πως δελεάστηκε και θα ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, του έδειξαν πόσο πολύ θέλουν να μείνει και εκείνος τους απέδειξε με πράξεις στο γήπεδο ότι βγήκε από το κεφάλι του το ενδεχόμενο μεταγραφής. Η εμφάνιση του για παράδειγμα στην Κύπρο και η όλη του συμπεριφορά σε εκείνο το ματς δεν έδειχνε έναν παίκτη που ήταν φευγάτος.