Ο Τάνκοβιτς στην ΑΕΚ, το... μαρτύρησε η Χάμαρμπι - «Το ταξίδι μου συνεχίζεται στην Ελλάδα»

Το αντίο της Χάμαρμπι στον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, η ανακοίνωση για την ΑΕΚ και το μήνυμα του "Mujo".

Ο Τάνκοβιτς στην ΑΕΚ, το... μαρτύρησε η Χάμαρμπι - «Το ταξίδι μου συνεχίζεται στην Ελλάδα»

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς Σουηδού εξτρέμ Μουαμέρ Τάνκοβιτς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και η μεταγραφή απέκτησε και επίσημο χαρακτήρα. Ανακοινώθηκε από τη Χάμαρμπι, στην οποία αγωνιζόταν.

Η ΑΕΚ είχε έρθει σε συμφωνία με τον 25χρονο διεθνή Σουηδό για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε την ελευθέρας του από την Χάμαρμπι, κάνοντας χρήση του όρου που υπήρχε στο συμβόλαιό του σε περίπτωση που προέκυπτε ενδιαφέρον από σύλλογο εκτός Σουηδίας.

Η ανακοίνωση της Χάμαρμπι, αναφέρει:

«Λίγο πριν κλείσει το παράθυρο διεθνούς μεταφοράς χθες το βράδυ, έγινε σαφές ότι ο χρόνος του Μουαμέρ Τάνκοβιτς ως παίκτης Χάμαρμπι έχει τελειώσει για αυτή τη φορά. Η ΑΕΚ Αθηνών θα είναι η νέα ομάδα του "Mujo", τη στιγμή που γράφεται η ανακοίνωση ο Τάνκοβιτς βρίσκεται στον δρόμο για την Ελλάδα για να ολοκληρώσει τις τελικές λεπτομέρειες της προσωπικής του συμφωνίας.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς φαινόταν πως θα αποχωρήσει μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Χάμαρμπι. Ωστόσο, συνέχισε να προπονείται στο Bajen και τελικά υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο. Αλλά τώρα θα είναι μια οριστική κίνηση, μια μετάβαση που ολοκληρώθηκε μόλις μία ώρα πριν κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών το βράδυ της Δευτέρας.

– Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και στην πραγματικότητα περιμέναμε να φύγει ήδη κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2020. Η νέα συμφωνία που υπέγραψε ο "Mujo" μαζί μας αυτό το καλοκαίρι διέθετε σαφώς ότι είχε την ευκαιρία να φύγει την τρέχον μεταγραφική περίοδο. Τώρα φαινόταν να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε για τουλάχιστον το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή. Αυτή είναι η επιθυμία του Mujo, γι' αυτό τον ευχαριστούμε πολύ για τα χρόνια στο Χάμαρμπι και για τις προσπάθειές του στο κλαμπ. Ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό να παρακολουθεί την πρόοδό του εδώ από τη μετατροπή του σε έναν από τους πιο εξειδικευμένους επιθετικούς του σουηδικού πρωταθλήματος. Ευχόμαστε του "Mujo" όλα τα καλύτερα», λέει ο αθλητικός διευθυντής Jesper Jansson.

Συνολικά, ο Τάνκοβιτς αγωνίστηκε σε 83 αγώνες Allsvenskan για την Hammarby και σκόραρε 29 γκολ, από τη στιγμή που εντάχθηκε στον σύλλογο το καλοκαίρι του 2017, μέχρι την Κυριακή. Στη συνέχεια έδωσε στην Χάμαρμπι το προβάδισμα στο ντέρμπι εναντίον της Djurgården, που ήταν και ο τελευταίος του αγώνας με την ομάδα.

Ο Muamer πρόσθεσε τον συναισθηματικό αποχαιρετισμό του: Λατρεύω την Χάμαρμπι, είναι η ομάδα μου! Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση… Το ταξίδι μου συνεχίζεται τώρα στην Ελλάδα, αλλά μια ωραία μέρα θα ξαναδούμε. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για όλους τους οπαδούς, τους παίκτες, τους ηγέτες και όλους όσους εργάζονται στο σύλλογο, πραγματικά – σας ευχαριστώ πολύ για τα πάντα, λέει.

Καλή τύχη, "Mujo"!»