Στο χειρότερο χρονικό σημείο η διακοπή για τον Ολυμπιακό

Πόσο θα επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει, όπως θα επιθυμούσε.

Στο χειρότερο χρονικό σημείο η διακοπή για τον Ολυμπιακό

Συνήθως όταν έρχεται μία διακοπή πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, η (βαρετή) ατάκα που ακούγεται είναι ότι ο προπονητής ενός συλλόγου έχει την ευκαιρία να δουλέψει κάποια πράγματα στις προπονήσεις δίχως την πίεση των αγώνων και ειδικά αν η διακοπή έρχεται στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτό ισχύει φυσικά για προπονητές που δεν βλέπουν τους παίκτες τους να εξαφανίζονται για να υπερασπιστούν τα χρώματα των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων.

Για τον Μαρτίνς δεν ισχύει λοιπόν σε καμία περίπτωση, καθώς μέχρι και ο Μάριος Βρουσάι με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη θα απουσιάσουν το προσεχές διάστημα λόγω των υποχρεώσεών τους στην Εθνική Ελπίδων.

Ο Ολυμπιακός έχει κανονίσει δύο φιλικά στο διάστημα της διακοπής, έτσι ώστε να “δέσει” τους νέους με τους παλιούς.

Πώς, όμως, ο Εμβιλά θα “δέσει” με τον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη, όταν ο Αφρικανός και ο Κρητικός χαφ θα απουσιάζουν από τον Ρέντη, καθώς έχουν κληθεί στις Εθνικές;

Από το κέντρο της άμυνας θα λείψουν οι τρεις από τους τέσσερις (μόνο ο Αβραάμ θα είναι παρών). Ο δε Μπρούμα θέλει λίγο τον χρόνο του για να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς. Ο Βινάγκρε έφυγε άρον-άρον για την Πορτογαλία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων. Ο Πέπε που ταλαιπωρήθηκε με έναν τραυματισμό, κάνει προσπάθεια για να είναι πανέτοιμος από βδομάδα.

Αντιθέτως, ο Τιάγκο Σίλβα θα δουλέψει στον Ρέντη, αλλά υποτίθεται ότι δεν προορίζεται για βασικός ενόψει Ατρομήτου και Μαρσέιγ. Συν τοις άλλοις, ακόμα και στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς να ήταν, πώς θα “δέσει” με τους υπόλοιπους, όταν απουσιάζει ο μισός άξονας της μεσαίας γραμμής και ο Ελ Αραμπί που είναι στο Μαρόκο;

Στο χειρότερο χρονικό σημείο έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος για τον Πέδρο Μαρτίνς. Θα ξαναδεί μαζεμένους όλους τους παίκτες του στον Ρέντη την Πέμπτη (15/10), θα κάνουν μία προπόνηση όλοι μαζί την Παρασκευή (16/1) και το Σάββατο (17/10) θα παίξουν με τον Ατρόμητο, ενώ τέσσερις μέρες (21/10) αργότερα θα φιλοξενηθεί η Μαρσέιγ στο Φάληρο.

Μπορεί να δέχτηκε κριτική ο Μαρτίνς για το γεγονός ότι κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3 απέναντι στον ΠΑΣ, αλλά ας έρθουμε και λίγο στη θέση του. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα φιλικών αγώνων λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης, έπρεπε να κάνει τις δοκιμές του στα επίσημα ματς.

Βλέπετε, προσπαθεί να βάλει τον Εμβιλά στο κλίμα, μιας και τον προορίζει για βασικό με την Μαρσέιγ δίπλα σε Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Εν ολίγοις, παραμύθια είναι όλα αυτά που ακούγονται ότι στη διακοπή του Οκτωβρίου ο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει λίγο περισσότερο με τους παίκτες του. Για να δουλέψει, πρέπει να έχει και παίκτες... Και οι περισσότεροι βασικοί του παίκτες θα απουσιάζουν. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα τρέμει και το φυλλοκάρδι του, μη τυχόν και γυρίσει κάποιος τραυματίας.