Και το VAR φταίει, αλλά και ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έχει το δίκιο με το μέρος του για το ακυρωθέν γκολ του Χασάν, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Μαρτίνς στην ανάλυσή του θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του για το πέμπτο συνεχόμενο "πεταμένο" πρώτο ημίχρονο...

Και το VAR φταίει, αλλά και ο Ολυμπιακός!

Ναι, ήταν κανονικό το γκολ του Χασάν με βάση την τελευταία φωτογραφία που είδαμε (και όχι αυτή του VAR που οι γραμμές ήταν λίγο πιο… στραβές από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής). Ναι μεν εξέχει λίγο το χέρι του Ελ Αραμπί, αλλά οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και λένε ότι το χέρι δεν μετράει στην απόφαση ενός διαιτητή για το αν είναι οφσάιντ ή όχι. Ο στόπερ του ΠΑΣ καλύπτει τον Μαροκινό και κακώς ακυρώθηκε το γκολ.

Η διαιτησία όντως έπαιξε τον ρόλο της στην έκβαση του αποτελέσματος, όπως έπαιξε και πέρσι σε άλλα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να φτιάξει ομαδάρα για να κερδίζει «θεούς και δαίμονες»!

Η απόφαση του διαιτητή (δυστυχώς) δεν αλλάζει πλέον… Ο πίνακας των «Ζωσιμάδων» έγραψε 1-1 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα Γιάννενα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι τη νοοτροπία με την οποία μπαίνει στα παιχνίδια. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Στα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν μία εικόνα – καρμπόν. Ένα νωχελικό πρώτο ημίχρονο, ένα «άσφαιρο» ακόμα και σε τελικές προσπάθειες πρώτο ημίχρονο και ένας… κανονικός Ολυμπιακός στα δεύτερα 45λεπτα.

Κάποια στιγμή την έλλειψη συγκέντρωσης θα την πλήρωνε. Ο Σα κράτησε το 0-0 στη φάση με το εξ επαφής πλασέ του Μάζουρεκ με τον Παναιτωλικό, οι παίκτες της Ομόνοιας δεν εκμεταλλεύτηκαν σε Καραϊσκάκη και Λευκωσία κάποιες στατικές φάσεις, ο Αστέρας Τρίπολης στο Καραϊσκάκη δεν πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού όσο είχε πιέσει ο Παναιτωλικός και κάπως έτσι φτάναμε στο σημείο να τελειώνουν τα πρώτα ημίχρονα στο 0-0, με τους «ερυθρόλευκους» να φτιάχνουν με το ζόρι φάσεις για γκολ και εν τέλει οι αλλαγές από τον πάγκο να δίνουν τις λύσεις στο β’ μέρος.

Δεν γινόταν όμως να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση… Κάποια στιγμή θα έφτανε στο σημείο να κυνηγήσει το σκορ, κάποια στιγμή θα είχε αρνητικό αποτέλεσμα η… στραβοτιμονιά. Ο ΠΑΣ έχοντας δει τον τρόπο με τον οποίο έμπαινε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα παιχνίδια του, έσπευσε να το «χτυπήσει» το ματς με το «καλημέρα». Το πίστεψε, το τόλμησε και το κατάφερε…

Ο Ολυμπιακός την «πάτησε» και έφτασε ο Μαρτίνς στο σημείο να σκεφτεί να βάλει τον Φορτούνη από το 25’ για να αλλάξει την κατάσταση.

Έγινε και θα ξαναγίνει μπόλικη κουβέντα για το VAR και το γκολ του Χασάν που κακώς ακυρώθηκε. Ίσως να ξαναδούμε κι άλλα τέτοια σκηνικά στην πορεία του πρωταθλήματος. Πέρσι, όμως, πείσμωνε και ξεπερνούσε τα όποια εμπόδια. Προσωπικά, δεν πιστεύουμε ότι ήρθε η καταστροφή επειδή χάθηκαν δύο βαθμοί στα Γιάννενα. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ήδη τέσσερις και η ΑΕΚ τρεις. Βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει μακράν το πληρέστερο και ποιοτικότερο.

Αρκεί όμως αυτό; Προφανώς και όχι… Το θέμα είναι να βρει τον τρόπο ο Μαρτίνς, έτσι ώστε να μην πετιούνται τα πρώτα ημίχρονα και δυσκολεύει δίχως λόγο τη ζωή του. Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν «δέσει» οι παλιοί με τους καινούριους. Είναι απολύτως κατανοητό.

Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μετά τη διακοπή έρχεται ένας δύσκολος μήνας με παιχνίδια ανά τρεις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη δίχως σταματημό έως τη διακοπή του Νοεμβρίου. Θα πρέπει να βρεθεί λοιπόν ένας τρόπος να μην χάνονται τα πρώτα ημίχρονα. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και η Μαρσέιγ στο Champions League. Η σεζόν τώρα αρχίζει!