ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Την… πάτησε στην Ήπειρο

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα. Δραματικό φινάλε σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και ακυρωθέν γκολ του Χασάν, παρότι ο Ελ Αραμπί δεν ήταν οφσάιντ.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Την… πάτησε στην Ήπειρο

Στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έχει την πρώτη απώλεια στη φετινή Super League. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που είχε χιτσκοκικό φινάλε, αλλά οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά το VAR ακύρωσε το 1-2 του Χασάβ, παρότι ο Ελ Αραμπί δεν ήταν οφσάιντ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Το γκολ του Χασάν που δεν μέτρησε (vid)

Με το καλύτερο σχήμα

Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΣ σε σχέση με εκείνο κόντρα στην Ομόνοια ήταν ο Τζολάκης αντί του Σα. Κατά τα άλλα παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με σχηματισμό 4-3-3 με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ. Ο Αφρικανός, βέβαια σε αυτό το σχήμα έχει έναν πιο προωθημένο ρόλο και αυτόν είχε και στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Από την άλλη ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2, αλλά με πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Ο Νάουμετς έπαιξε αριστερά στη μεσαία γραμμή, με τον Καρτάλη να αγωνίζεται δεξιά και με στόχο να κρατήσει πίσω τον Χολέμπας. Κάστρο και Σιόντης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ με Κρίζμαν και Παλμίδη να παίζουν στην επίθεση.

Αιφνιδιασμός από τον ΠΑΣ

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Ηπείρου, αφού μόλις στο 6' κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Ο Σάλιακας έκανε όλη τη δουλειά, αφού πήρε μέτρα από δεξιά, βγήκε συνδυάστηκε ωραία με τον Κρίζμαν, ο οποίος τροφοδότησε τον Παλμίδη και εκείνος με ωραίο σουτ νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0. Όπως και με τον Άρη έτσι και με τον Ολυμπιακό τα Γιάννενα προηγήθηκαν νωρίς και στη συνέχεια οργανώθηκαν στην άμυνα τους. Οι Πειραιώτες πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να πιέσουν τους Ηπειρώτες για να ισοφαρίσουν γρήγορα.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Ολυμπιακό, διότι ο ΠΑΣ είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς και είχε κλείσει καλά όλους τους χώρους. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν εμπνεύσεις από τον άξονα και επιχειρούσαν κατά κύριο λόγο από τα άκρα να βρουν λύσεις, είτε με τον Ραντζέλοβιτς, είτε με τον Βαλμπουενά. Ο Καμαρά αν και πήρε πρωτοβουλίες σε όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι καλό για την ομάδα του. Ραφίνια και Χολέμπας βγήκαν και έπαιξαν αρκετά ψηλά για να δημιουργούν αριθμητικό πλεονέκτημα, Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή στο 25' με σουτ του Κρίζμαν που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τζολάκης. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 35' με τον Βαλμπουενά να κάνει τη σέντρα, αλλά ο Σεμέδο αστόχησε σε κεφαλιά που έκανε ανενόχλητος. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού ο ΠΑΣ κράτησε το προβάδισμα και με το υπέρ του σκορ πήγε στα αποδυτήρια.

Το άλλαξε με τον Φορτούνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας ότι η ομάδα του είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη έβγαλε τον Εμβιλά και πέρασε στο γήπεδο τον Φορτούνη. Με την είσοδο του άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού και στο 50' από δική του μπαλιά ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη και έκανε το 1-1 για τους Πειραιώτες. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Φορτούνη στο γήπεδο άπλωσαν το παιχνίδι τους στο γήπεδο και βρήκαν λύσεις και από τον άξονα και άρχισαν να πιέζουν τον ΠΑΣ. Στο 59' ο Ελ Αραμπί έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει το 1-2 όταν πάλι από μπαλιά του Φορτούνη βγήκε στην επίθεση, αλλά ο Χουτεσιώτης τον σταμάτησε πέφτοντας στα πόδια του.

Μέχρι το 65' ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κυριαρχούσε στο γήπεδο και αυτός που έδειχνε να είναι πιο κοντά στο γκολ. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Ηπείρου βρήκε χώρους στο γήπεδο και πήρε αρκετά μέτρα. Ο ΠΑΣ έδειξε ότι δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία και από τη στιγμή που έβρισκε χώρους πίεζε και έψαχνε το γκολ. Στο 71' ο ΠΑΣ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Κρίζμαν να κάνει το σουτ, τον Τζολάκη να αποκρούει, η μπάλα να χτυπάει στο αριστερό του δοκάρι στη συνέχεια στη γραμμή και ο νεαρός γκολκίπερ μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κερδίζουν τις εντυπώσεις και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός στο 85' έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Χασάν να κλέβει τη μπάλα μέσα στην περιοχή να σουτάρει μόνος απέναντι από τον Χουτεσιώτη και να αστοχεί απελπιστικά. Το παιχνίδι είχε ανοίξει αρκετά, οι δύο ομάδες έβγαζαν με ευκολία φάσεις και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ. Ο Φορτούνης έβγαλε τη μπαλιά για τον Ελ Αραμπί, εκείνος σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Χασάν με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Το VAR ακύρωσε το γκολ του Αιγύπτιου ακυρώθηκε, παρότι ο Ελ Αραμπί δεν ήταν οφσάιντ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ και άφησε δύο βαθμούς στα Γιάννενα.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR: Κοτσάνης (Δράμας)

AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 6' Παμλίδης, 55' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 22' Καμαρά, 41' Εραμούσπε, 72' Κρίζμαν

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (86' Λιάσος), Καρτάλης (73' Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (56' Λέο Μπατίστ), Παμλίδης (86' Λώλης), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69' Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί