Ολυμπιακός: Τα χαμένα ημίχρονα και η παγίδα στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός και το ματς δεν είναι καθόλου απλή ιστορία για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Τα χαμένα ημίχρονα και η παγίδα στα Γιάννενα

Καλές οι μεταγραφές, αρέσει και στον κόσμο η ονοματολογία, αλλά υπάρχει και ματς. Εμείς με αυτό θα ασχοληθούμε, διότι σε μία τέτοια σεζόν με τόσες δυσκολίες μετράνε οι βαθμοί. Για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πρώτη που παίζει για το ελληνικό πρωτάθλημα μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Θα πει κανείς ότι "με τα άδεια γήπεδα μικρή είναι η διαφορά". Ίσως και να είναι έτσι, αλλά όπως και να 'χει είναι αλλιώς να παίζεις σε ένα γνώριμο περιβάλλον και αλλιώς μακριά απ' αυτό. Σε αυτή τη φάση της σεζόν εκείνο που μετράει είναι οι βαθμοί και ειδικά τώρα, διότι με την επανέναρξη το ένα ματς θα διαδέχεται το άλλο και οι ομάδες απλά θα κάνουν αποθεραπείες στο προπονητικό τους κέντρο.

Κάθε απώλεια βαθμού τώρα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική στο μέλλον και για τον Ολυμπιακό το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι παγίδα. Τουλάχιστον δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Και στα τέσσερα επίσημα ματς της σεζόν 2020-2021 ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο. Πήρε τις νίκες που ήθελε στην επανάληψη και μετά τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς.

Στο μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι που έχει παίξει, αυτό με την Ομόνοια δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην επανάληψη και έμεινε στο 0-0. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Φαμπιάνο τον σταμάτησε στη Λευκωσία και πράγματι έτσι να έγινε, αλλά από την άλλη και ο Ολυμπιακός έχασε ένα ημίχρονο και ίσως περισσότερο χρόνο μέχρι να πιέσει.

Γι' αυτό και ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το δείγμα που υπάρχει από την ομάδα της Ηπείρου είναι πως κάνει δυναμικό μπάσιμο στο ματς και μάλιστα είχε καταφέρει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο πρώτο ημίχρονο να προηγείται 0-2, αλλά την πάτησε στην επανάληψη και δέχτηκε την ισοφάριση.