Πού είσαι κόσμε να μας δεις;

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τα πλούσια σε θέαμα κυριακάτικα ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα απολαύσουν οι θεατές στα γήπεδα.

Πού είσαι κόσμε να μας δεις;

Μπόλικο σασπένς είχαν τα χθεσινά ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League και κρίμα που έλειπε ο κόσμος από τις εξέδρες για να χορτάσει γκολ, συγκινήσεις και θέαμα, να γνωρίσει νέα πρόσωπα και να ξεχάσει για δυο ώρες τα προβλήματά του.

Εντάξει, δεν είμαστε Αγγλία ούτε Γερμανία (όπου η Λέστερ και η Χόφενχαϊμ μπορούν να γλεντάνε εις βάρος των Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν), αλλά έχει και το δικό μας πρωτάθλημα τις ωραίες στιγμές του, που λόγω κορονοϊού μπορούν να απολαμβάνουν μόνο οι συνδρομητές.

Ενόψει του (νοκ άουτ) αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ, ο Μάσιμο Καρέρα άφησε χθες στον πάγκο τους Λιβάγια, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα κι έδωσε φανέλα βασικού στο ματς με τη Λαμία στον 20χρονο Μαχαίρα και στους νεομεταγραφέντες Σάκχοφ, Λέβι Γκαρσία και Χνιντ.

Το ροτέισον του Ιταλού δεν είχε (3-0) την τύχη εκείνου του Φερέιρα. Η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει νωρίς -στο 14’ με τον Λιβάι Γκαρσία- και να φέρει το ματς στα μέτρα της. Και ο Μαχαίρας φρόντισε να βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του που τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά, δημιουργώντας το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Κρίστιτσιτς στο 65’.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, που είχε κλείσει για να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας. Άνοιξε χθες και θα ξανανοίξει την Πέμπτη για να υποδεχθεί τη γερμανική Βόλφσμπουργκ, την οποία ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει στα πλέι οφ του Europa League.

Αν παραλείψουμε την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου -που έτσι κι αλλιώς αφορούσε περσινή διοργάνωση- η ΑΕΚ έχει στο ξεκίνημα της νέας σεζόν τρεις συνεχόμενες νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις), κάτι που είχε να συμβεί 19 χρόνια!

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Άρης παρουσιάστηκε με τρίτο διαφορετικό προπονητή (Ένινγκ, Τερζής, Μάντζιος) στη φετινή διοργάνωση! Αλλά ο Μάντζιος αντί για την αύρα του νέου κουβάλησε μαζί του την κακή παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του (έχει να κερδίσει από το 2011, όταν ήταν στον Πανιώνιο!).

Ο ΠΑΣ, που έκανε καθυστερημένο ποδαρικό στο πρωτάθλημα, έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους, σκοράροντας δυο φορές μέσα σε επτά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας βουνό την επιστροφή τους στην επανάληψη.

Ωστόσο χάρις στα όμορφα γκολ των Φετφατζίδη, Ματίγια κατάφεραν να το ανέβουν (2-2). Όχι όμως και να κάνουν την ανατροπή. Κι έτσι ο ΠΑΣ συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του στη Super League, όπου μετρά μόνο μια ήττα (από την ΑΕΚ).

Τον ΟΦΗ εξακολουθεί να πληγώνει το (άδειο) «Γεντί Κουλέ», όπου έχει να πανηγυρίσει από την 1η Μαρτίου και το 3-0 επί της Λαμίας που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Πίστεψε ότι γύρισε ο τροχός στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά έπεσε έξω…

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε δυο φορές (2-2) στο τέλος των ημιχρόνων. Τη δεύτερη μάλιστα ενώ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουνίθ! Η ομάδα του Περιστερίου είχε ωραίο και ταυτόχρονα μοιραίο τον Μανούσο που σημείωσε ένα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο.

Βρήκε ωστόσο απρόσμενο ήρωα στο πρόσωπο του Δημήτρη Γούτα, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε στην τελευταία φάση του αγώνα ακύρωσε τη σούπερ εμφάνιση και τα δυο γκολ του Άντριαν Σαρντινέρο, του Ισπανού εξτρέμ που ο ΟΦΗ απέκτησε φέτος από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ατρόμητος με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο προσπαθεί να ξαναμπεί στον ίσιο δρόμο, αλλά αγνοεί τη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. Δεν τον ευνοούσε το πρόγραμμα, αλλά τη ζημιά δεν την έπαθε στην Τούμπα, αλλά στο Περιστέρι από τον Βόλο!