ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Το rotation έφερε αποτέλεσμα για την «Ένωση» (highlights)

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε rotation στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι επικράτησαν της Λαμίας με 3-0 στο ΟΑΚΑ. 

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Το rotation έφερε αποτέλεσμα για την «Ένωση» (highlights)

Το εκτεταμένο rotation που επιχείρησε ο Μάσιμο Καρέρα, συνοδεύτηκε με νίκη για την ΑΕΚ που επικράτησε 3-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία (14'), ο Νέναντ Κρίστιτσιτς (65') και ο Μπράιτ Ενομπακάρε (85') πέτυχαν τα γκολ μιας άνετης νίκης για την Ένωση, με «αποκάλυψη» του αγώνα το νεαρό Θεοδόση Μαχαίρα.

Με τους Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες Ινσούα στον πάγκο και τον Ολιβέιρα εκτός αποστολής, ο Καρέρα βρήκε χώρο στην ενδεκάδα για αρκετούς παίκτες. Οι Σακχόφ, Γκαρσία πραγματοποίησαν ντεμπούτο στη Super League, αλλά και πρώτη εμφάνιση ως «ενδεκαδάτοι», ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως βασικός ο 20χρονος Θεοδόσης Μαχαίρας. Μολονότι σε τέτοιες περιπτώσεις μια ομάδα επηρεάζεται στην αρχή του παιχνιδιού από έλλειψη ομοιογένειας, στην ΑΕΚ συνέβη το αντίθετο. Η συγκεκριμένη ενδεκάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά, βγάζοντας αρκετές φάσεις στο πρώτο 20λεπτο. Στο 14' άνοιξε το σκορ όταν ο Σαραμαντάς έκανε λάθος εκτίμηση, το λάθος του εκμεταλλεύτηκε ο Λιβάι Γκαρσία που πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την Ένωση.

Στο 51' με εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Μαχαίρας έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Ιρανός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Μαχαίρας πήρε την κεφαλιά από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι!

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς στο 65' όταν ο Μαχαίρας βρήκε τον Κρίστιτσιτς στο ύψος της περιοχής και ο Σέρβος «εκτέλεσε» τον Επασί για το 2-0. Τα εύσημα στο νεαρό που συνδύασε την σημερινή εξαιρετική του εμφάνιση με μία ασίστ και δίκαια αναδείχθηκε MVP στο τέλος του αγώνα. Στο 85' από προσπάθεια του Αλμπάνη, ο Μπράιτ Ενομπακάρε απλώς «έσπρωξε» την μπάλα στην κενή εστία, συνδυάζοντας κι αυτός -όπως και ο Γκαρσία- με γκολ το ντεμπούτο του στη Λίγκα.

Η Λαμία, παρά την κατά διαστήματα καλή εικόνα και ικανοποιητική ανάπτυξη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή φάση και επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει μια πολύ άνετη νίκη. Το χρειαζόταν αυτό η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, ώστε να πάει με θετική ψυχολογία και ξεκούραστη, για το ματς-φωτιά με τη Βόλφσμπουργκ (1η Οκτωβρίου) που θα κρίνει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ 3-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: Γκαρσία 14', Κρίστιτσιτς 65', Ενομπακάρε 85'

Kάρτες

Κίτρινες: Σβάρνας - Σαραμαντάς

Κόκκινη: -

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Σβάρνας, Μπακάκης (53' Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (61' Σιμόες), Μαχαίρας (76' Αλμπάνης), Γκαρσία (46' Λιβάια), Ανσαριφάρντ (76' Ενομπακάρε).

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (77' Μπιανκόνι), Νιάσε (60' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Χατζηστραβός (57' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76' Βιγάλμπα).