Πρώτο... στραβοπάτημα για τον Άρη, 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα! (highlights)

Ο Άρης έχασε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Θεσσαλονίκη. Το τελικό 2-2 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα που ήταν μοιρασμένο από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες.

Πρώτο... στραβοπάτημα για τον Άρη, 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα! (highlights)

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου αντέδρασε, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ο ΠΑΣ αιφνιδίασε τον Άρη από το ξεκίνημα του αγώνα. Κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αφού πρώτα έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο, εκεί όπου ήταν εμφανής η απουσία του Τζέγκο.

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα: Το φάουλ-γκολ του Ματίγια για το 2-2 (vid)

Ο Νάουμετς με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-1 στο 15’ και από τη στιγμή που ο Άρης δεν ισοφάρισε στη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο 19’ με το σουτ του Φετφατζίδη (απέκρουσε ενστικτωδώς ο Χουτεσιώτης), οι Γιαννιώτες βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 22’. Ο Κουέστα έκανε τραγική έξοδο σε κόρνερ του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Εραμούσπε, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Παντελάκη και αυτός προ κενής εστίας με το κεφάλι έγραψε το 0-2.

Αρης- ΠΑΣ Γιάννινα: Η γκολάρα του Φετφατζίδη για το 1-2 (vid)

Ο Μάντζιος πέρασε στο ημίχρονο τον Τζέγκο στο παιχνίδι, βγάζοντας τον Ντάτκοβιτς, για να φέρει στο κέντρο της άμυνας τον Ροζ και δεξί μπακ τον Σάσα, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει η ομάδα του στον άξονα.

Οι κίτρινοι μπήκαν πολύ γρήγορα στο ματς και πάλι, όταν στο 49’ από εξαιρετική ασίστ του Γκάμα, ο Φετφατζίδης με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για να μειώσει σε 1-2.

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα: Τα γκολ των Ναουμέτς, Παντελάκη μέσα σε 7 λεπτά για το 0-2 (vid)

Η πίεση από τον Άρη συνεχίστηκε, αλλά δεν έγινε η μεγάλη φάση στην εστία του Χουτεσιώτη και ο Μάντζιος ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στο 66’ βγάζοντας τον Σάσα για να περάσει τον Μαντσίνι.

Η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε στο 68’ όταν ο Μπερτόγλιο κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο και από εκεί ο Ματίγια δεν αστόχησε! Με εξαιρετικό χτύπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη κάνοντας το 2-2.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να “παγώσει” τον ρυθμό μετά την ισοφάριση, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα και διαρκώς απειλούσε την εστία του Χουτεσιώτη, δίχως πάντως να γίνει απειλητικός στην τελική προσπάθεια.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Σκόρερ: 49’ Φετφατζίδης, 68’ Ματίγια - 15’ Νάουμετς, 22’ Παντελάκης

Κίτρινες: 43’ Φετφατζίδης, 79’ Τζέγκο, 84’ Ροζ, 86’ Μαντσίνι - 47’ Κάστρο, 55’ Καρτάλης, 67’ Παντελάκης, 72’ Εραμούσπε, 90’ Πίρσμαν

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς (46’ Τζέγκο), Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα (66’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Γκάμα, Μπερτόγλιο (77’ Μάνος), Λόπεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς (46’ Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης (87’ Λιάσος), Καρτάλης (64’ Ντομίνγκες), Κριζμάν, Λέο (56’ Λώλης)