Δείξε μου τον πάγκο σου, να σου πω τι ομάδα έχεις!

Στην περίοδο που διανύουμε, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και λιγότερο η εικόνα. Ο Ολυμπιακός έχει προβληματικά πρώτα 45λεπτα και αρκετά καλά δεύτερα ημίχρονα. Κι όλα αυτά, χάρη στις κινήσεις του Μαρτίνς στην ανάπαυλα και την ποιότητα του πάγκου...

Δείξε μου τον πάγκο σου, να σου πω τι ομάδα έχεις!

Θυμόμαστε ένα ρητό που έλεγαν οι παλιοί... Ότι μία ομάδα είναι έξυπνη από τα χαφ που έχει. “Δείξτε μου τα χαφ, να σου πω τί έχεις”, έλεγαν οι παλαιότεροι. Εμείς θα το παραφράσουμε λίγο και θα πούμε ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακού, αυτό που ισχύει είναι το “δείξε μου τον πάγκο σου, να σου πω τί ομάδα έχεις”.

Τα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, Ομόνοια και Παναιτωλικό ήταν “καρμπόν”! Λες και βλέπαμε τρεις ταινίες με το ίδιο σενάριο, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Με τον Αστέρα Τρίπολης ήρθαν από τον πάγκο οι Φορτούνης και Μασούρας και “καθάρισαν” το παιχνίδι.

Με την Ομόνοια ήρθαν από τον πάγκο οι Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί και οδήγησαν τον Ολυμπιακό μία ανάσα από τα “αστέρια” του Champions League.

Με τον Παναιτωλικό ήρθε από τον πάγκο ο Βαλμπουενά και μετά από δική του μαγική μπαλιά, ο Ραντζέλοβιτς βρήκε ανενόχλητο τον Ελ Αραμπί για το 1-0, ξεκλειδώνοντας την πολύ καλά στημένη άμυνα της ομάδα του Χάβου. Λίγο αργότερα ο Χασάν πίεσε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καφού. Και οι πρωταγωνιστές του δεύτερου γκολ ήρθαν επίσης από τον πάγκο.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται αρκετά στα πρώτα 45λεπτα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρίσκει τον τρόπο και φεύγει νικητής. Κι αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του ρόστερ του.

Είμαστε στο ξεκίνημα μίας σεζόν που έχει ένα σωρό ιδιαιτερότητες. Οι παίκτες δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου (σ.σ. τίποτα δεν ήταν οι δέκα μέρες που έφυγαν), παίζουν ανελλιπώς από τα τέλη Ιουλίου 2019 και να είστε προετοιμασμένοι για... σκαμπανεβάσματα ακόμα και στα “πρώτα βιολιά”.

Αν θυμάστε ο Βαλμπουενά δεν “τράβηξε” με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. “Τράβηξε” όμως με Ομόνοια και Παναιτωλικό. Στον Ελ Αραμπί έλειπε το γκολ μέχρι και την Ομόνοια. Ο δε Μασούρας έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές. Τα ίδια και ο Ραντζέλοβιτς.

Ίσως μόνο ο Καμαρά έχει δείξει ότι είναι σε μία... συγκεκριμένη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων σε κάθε παιχνίδι.

Στη φάση που διανύουμε με έναν Ολυμπιακό ανέτοιμο και δίχως τον βασικό του αριστερό μπακ και τον βασικό του εξτρέμ, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα έρχεται επειδή οι “ερυθρόλευκοι” έχουν φροντίσει να έχουν “βάθος” στο ρόστερ τους και δεν επηρεάζονται από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια.

Είδατε ο ΠΑΟΚ τί έχει πάθει; Γκέλα με τον Ατρόμητο, γκέλα και με τον Βόλο! Γκέλες που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές όταν θα γίνει το “ταμείο” στο τέλος. Κι όλα αυτά, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει να διαχειριστεί Ευρώπη και Ελλάδα και φυσικά, επειδή δεν έχει και την ποιότητα στον πάγκο του για να δώσει τις λύσεις, όπως τις δίνει με χαρακτηριστική ευκολία ο πάγκος του Ολυμπιακού!

Πλέον, αυτό που “καίει” τους οπαδούς των νταμπλούχων Ελλάδας δεν είναι τίποτε άλλο από τις ομάδες που θα συναντήσουν στους ομίλους. Η κλήρωση είναι την 1η Οκτωβρίου... Ναι, ξέρουμε, έχει και ένα ματς την Τρίτη (29/9, 22.00) στην Κύπρο. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε, όμως, ότι ο Ολυμπιακός όχι θα αποκλειστεί, αλλά δεν θα κερδίσει ΑΥΤΗ την Ομόνοια και μέσα στην Ομόνοια...