Να περιμένει ο Ολυμπιακός τον Ματέους Ρέις ή όχι;

Ο Ματέους Ρέις είναι ο “εκλεκτός” του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά η Ρίο Άβε θέλει να τον έχει και την 1η Οκτωβρίου κόντρα στην Μίλαν. Αξίζει η αναμονή ή να πάει “για άλλα” ο νταμπλούχος Ελλάδας;

Να περιμένει ο Ολυμπιακός τον Ματέους Ρέις ή όχι;

Έχει εξελιχθεί σε “σίριαλ” η μεταγραφή του Ματέους Ρέις στον Ολυμπιακό. Μια μεταγραφή που ήταν σχεδόν “κλεισμένη”, ο παίκτης τα είχε βρει σε όλα με τους Πειραιώτες, μάλιστα πίεζε κιόλας την Ρίο Άβε, αλλά την τελευταία στιγμή οι Πορτογάλοι άρχισαν να βάζουν μπροστά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Πόρτο.

Η εικόνα που έχουμε είναι ότι ναι μεν η Πόρτο ψάχτηκε με την περίπτωση του Ματέους Ρέις, αλλά όλη αυτή η κατάσταση με τους “δράκους” βοηθάει ουσιαστικά την Ρίο Άβε στο να κρατήσει τον Βραζιλιάνο μπακ όσο διάστημα απαιτείται, ώστε να την ενισχύσει στην προσπάθεια που κάνει στην Ευρώπη!

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρίο Άβε είχε εξηγήσει στον Ολυμπιακό ότι θα επιθυμούσε να έχει τον Ματέους Ρέις στην Βοσνία για το παιχνίδι με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (β’ προκριματικός γύρος του Europa League). Ο Πέδρο Μαρτίνς ούτως ή άλλως είχε αποφασίσει να πάει με τον Χολέμπας κόντρα στην Ομόνοια και κάπως έτσι ο Ρέις έπαιξε στην Βοσνία.

Στη συνέχεια, αποκλείστηκε από το ματς πρωταθλήματος με την Τοντέλα και όλοι εκεί πίστεψαν, ότι η μεταγραφή του είχε “κλειδώσει”. Αυτή η... διαπίστωση ήταν φυσικά και απόρροια ρεπορτάζ, αφού και οι Πορτογάλοι διέρρεαν προς τα έξω ότι ο αποκλεισμός του είχε να κάνει με τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η Ρίο Άβε με τον Ολυμπιακό είχαν σχεδόν συμφωνήσει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ξαφνικά λοιπόν κι εκεί που και ο Ρέις είχε πιέσει με τον τρόπο του να γίνει η μεταγραφή, εμφανίστηκε την Τρίτη (22/9) ο πρόεδρος της Ρίο Άβε και δήλωσε δημοσίως ότι έχει “ενοχληθεί” από την Πόρτο!

Περισσότερο για... κολπάκι ήταν, ώστε να κερδίσει χρόνο και ο παίκτης να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Τελικά, ο Ματέους Ρέις όχι μόνο έπαιξε εναντίον των Τούρκων, αλλά πέτυχε και το πέναλτι που έστειλε την Ρίο Άβε στα play off του Europa League απέναντι στη Μίλαν την 1η Οκτωβρίου!

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ρίο Άβε επιθυμεί να τον έχει και κόντρα στους “ροσονέρι”! Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία δίχως κόσμο, αλλά γίνεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον έστω και με άδειες εξέδρες και ελπίζει ότι με τον Ρέις θα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Αξίζει να τον περιμένει ο Ολυμπιακός έως την 1η Οκτωβρίου ή να ενεργοποιήσει το “Plan B”; Αν θέλετε την άποψή μας, από τη στιγμή που αποτελεί επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, θεωρούμε πώς αξίζει η αναμονή...

Ούτως ή άλλως, ακόμα και σήμερα να έρθει ο παίκτης, δεν θα παίξει ούτε με τον Παναιτωλικό (26/9), ούτε στην Κύπρο (29/9), ούτε και την παραπάνω εβδομάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες”. Η σταδιακή ενσωμάτωσή του στην ομάδα θα γίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος τον Οκτώβριο. Οπότε, το ίδιο θα είναι, είτε τον φέρει τώρα στην Ελλάδα, είτε την επόμενη μέρα του αγώνα Ρίο Άβε - Μίλαν!

Αφού είναι ο “εκλεκτός” για το αριστερό άκρο της άμυνας, ας τον φέρει σε μία εβδομάδα (σ.σ. οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 5 Οκτωβρίου)... Εκτός πια κι αν έχει εντοπίσει “κάτι” άλλο, που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από τον Ματέους Ρέις. Τότε, τα δεδομένα αλλάζουν.