Συγκίνησε ο Καρεμπέ

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Χάρβαρντ χορηγός του οποίου ήταν ο Ολυμπιακός. Όλα τα λεφτά την τελευταία ημέρα ήταν τα όσα είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Συγκίνησε ο Καρεμπέ

Έπεσε η αυλαία του συνεδρίου του Χάρβαρντ του οποίου χορηγός ήταν ο Ολυμπιακός και η πειραϊκή ΠΑΕ σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε ενημέρωσε αναλυτικά για όλα όσα συνέβησαν.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν την τελευταία ημέρα όπως τα έγραψε η πειραϊκή ΠΑΕ στο δελτίο Τύπου που ανάρτησε:

Οι εργασίες του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο έλαβε χώρα για τρεις ημέρες, στη Βοστώνη, ολοκληρώθηκαν με το βλέμμα να στρέφεται άμεσα στο μέλλον. Στη δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων και συζητήσεων, η οποία έγραψε και τον επίλογο του συνεδρίου «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό», σημαδεύτηκε από τον ομιλία του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος συγκίνησε.

Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης του Ολυμπιακού μίλησε με μεγάλο πάθος και από προσωπική εμπειρία, για το θέμα «Μετανάστευση και Παιδική Ευημερία». Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ευκαιρίες των νεαρών παιδιών, τα οποία αφήνουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, για να κυνηγήσουν το όνειρο. «Κυνηγώντας το όνειρο που διαφεύγει: Εμπνέοντας τους αθλητικούς μετανάστες και πως διαμορφώνεται η πολιτική της ελπίδας στον νότο της παγκοσμιοποίησης».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τη δική του ζωή, για την απόφασή του να αφήσει τη Νέα Καληδονία και να μεταβεί στη Γαλλία, για να παίξει μπάλα. Ποια ήταν τα αποτελέσματα, το γνωρίζουμε όλοι, όμως αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι οι δυσκολίες που ο παλαιός άσος του Θρύλου και νυν στέλεχός του, αντιμετώπισε, μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Αυτό δεν ήταν το μόνο θέμα, όμως. «Τι ακολουθεί μετά τη συμμετοχή στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία; Πολλαπλές περιπτώσεις-μελέτες αθλητών με περισσότερες από μία εθνικότητες», ήταν επίσης μία πολύ σημαντική συζήτηση, στην οποία ο Κριστιάν Καρεμπέ συμμετείχε.

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις του Νίκολας Ράνταλ, στο δικό του round table. Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, εκπροσωπώντας τον βρετανικό σύλλογο, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συντονιστούν σε επίπεδο social responsibilities όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, ομάδες και φορείς.

Χαρακτηριστική ήταν η ευγνωμοσύνη με την οποία χαιρέτησαν την προσφορά του Ολυμπιακού στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, όλοι οι συμμετέχοντες. Ο διευθυντής CSR της UEFA, Πατρίκ Γκασέρ, εξέφρασε την τεράστια εκτίμησή του προς τον Ολυμπιακό, για το μεγάλο κοινωνικό έργο, το οποία ο Σύλλογός μας διαρκώς παράγει. Μίλησε, παράλληλα, με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για την προσφορά του Θρύλου στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Συμφώνησε, δε, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, πως μόνο ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μπορούν να εγγυηθούν ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον, ώστε τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις συζητήσεις να είναι ακόμη καλύτερα, με γνώμονα πάντα τους συνανθρώπους μας και τη δυνατότητα όλων να συμμετέχουν στον αθλητισμό, παγκοσμίως!