Τραγικός ο Ολυμπιακός, τον αποτελείωσε ο Ευαγγέλου

Ο τραγικός Ολυμπιακός δεν τελείωσε το ματς με τον Παναθηναϊκό όταν είχε τις ευκαιρίες και το πέναλτι που καταλόγισε ο Αθηναίος ρέφερι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 ψαλιδίζοντας τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για τίτλο.

Τραγικός ο Ολυμπιακός, τον αποτελείωσε ο Ευαγγέλου

Είχε τις ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ντέρμπι ο τραγικός Ολυμπιακός, αλλά ο Τζούρτζεβιτς δεν μπόρεσε να τις κάνει γκολ. Ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε και ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες. Ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά έστω κι έτσι ήταν στο χέρι των "ερυθρόλευκων" και γίνεται το δεύτερο μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" που το χάνουν ανέλπιστα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία διεξήχθη ντέρμπι "αιωνίων" κεκλεισμένων των θυρών. Ίσως και αυτός να ήταν ένας παράγοντας που έπαιξε τον ρόλο του στο κάκιστο πρώτο ημίχρονο, το χειρότερο που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" μπορεί να ταλανίζονται από πολλά προβλήματα εξωαγωνιστικής φύσεως, όμως, στο "Γ. Καραϊσκάκης" παρουσιάστηκαν καλά διαβασμένοι. Μία ομάδα που θωράκισε την άμυνα της και έπαιξε πολύ κλειστά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στον Ολυμπιακό, ενώ κυκλοφορούσε και πολύ καλά τη μπάλα.

Από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που "καίγονταν" να πάρουν τη νίκη και έδειχναν να έχουν αρκετά θέματα στην ανάπτυξη τους. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε ήταν εκείνος που στο 7' απείλησε με σουτ του Δώνη, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από λάθος του Ένγκελς. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την κατοχή της μπάλας και την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν φλύαροι, όμως και ο Βλαχοδήμος περνούσε ένα εύκολο βράδυ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Γκαρθία προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν καταστάσεις, όμως αυτό το επιχείρησαν περισσότερο με βαθιές μπαλιές τις οποίες καθάρισε εύκολα η άμυνα του ΠΑΟ. Άσχημα εκτελεσμένα ήταν και τα περισσότερα στημένα που κέρδισαν οι γηπεδούχοι κοντά στην περιοχή. Στο 38' ο Κουρμπέλης πρόλαβε τον Οτζίτζα πριν εκτελέσει. Η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 45' με τον Πάρντο να γυρίζει άψογα την μπάλα στον Μιραλάς και εκείνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να μην έχει πείσει και τον Παναθηναϊκό να είναι καλά διαβασμένος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο δυνατά ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς στο 48' να χάνει μοναδική ευκαιρία όταν βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟ έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ένγκελς. Οι Πειραιώτες ήταν πιο φουριόζοι σε σχέση με το πρώτο μέρος, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με την ίδια τακτική, προσπαθώντας δηλαδή περισσότερο να αμυνθεί. Στο 56' ο Γκαρθία έβαλε στο παιχνίδι τον Φορτούνη αντί του Οτζίτζα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με την είσοδο του άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και η ποιότητα του έκανε τη διαφορά.

Στο 60' πέρασε ωραία μπαλιά στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Οικονόμου, που αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Πειραιά έμενε από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες έβγαινε στην επίθεση με περισσότερο θάρρος. Στο 77' ο Τζούρτζεβιτς πήρε τη θέση του Καρίμ και ήταν ο μοιραίος σε δύο περιπτώσεις στο 82' και στο 85' όταν δεν μπόρεσε μόνος του να τελειώσει το ματς. Δεν έγινε αυτό από τον Σέρβο και στο 87' ο Ευαγγέλου είδε πέναλτι σε μία φάση που έγινε εκτός περιοχής. Ο Ένγκελς ανέτρεχε τον Ινσούα, αλλά καθαρά εκτός περιοχής με τον Αθηναίο ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Μουνιέ να κάνει το 1-1. Από 'κει και πέρα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά χωρίς αξιώσεις και χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική φάση και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… ο Τζούρτζεβιτς δεν μπόρεσε να τελειώσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και ο Ευαγγέλου είδε πέναλτι σε μία ανατροπή που έγινε εκτός περιοχής. Παράλληλα η ομάδα έμεινε από δυνάμεις από το 65' και μετά.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ… εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι σε μία φάση που η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής. Οι "πράσινοι" επίσης πίστεψαν μετά το γκολ του Φορτούνη και βγήκαν στην επίθεση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δυστυχώς ο διαιτητής Ευαγγέλου ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα του ντέρμπι με μία λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι.

Μικρογραφία
ΓΗΠΕΔΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 62' Φορτούνης (πέναλτι)- 88' Μουνιέ (πέναλτι)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΑΡΤΕΣ: 87' Ένγκελς - 14' Λουντ, 58' Ινσούα, 60' Οικονόμου (κόκκινη)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένγκελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (89' Μάριν), Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης (65' Αυλωνίτης), Άλτμαν, Λουντ, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε (65' Μουνιέ), Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης).