Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: Οι Μάνταλος, Λιβάγια το έβαλαν, ο Τσιντώτας το έβγαλε! (highlights)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με πρωταγωνιστές τους Μάνταλο, Λιβάγια και Τσιντώτα. Ο διεθνής Έλληνας μέσος, έπαιξε στο β' ημίχρονο και δημιούργησε το 1-0 για τον Κροάτη επιθετικό (68') ενώ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87'. Ο Τσιντώτας έπιασε το πέναλτι του Ματσόλα στο 75'.   

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: Οι Μάνταλος, Λιβάγια το έβαλαν, ο Τσιντώτας το έβγαλε! (highlights)

Η ΑΕΚ πέρασε από το Αγρίνιο, με τον Πέτρο Μάνταλο να αλλάζει την εικόνα της στο β' ημίχρονο και τον Τσιντώτα να πιάνει το πέναλτι του Ματσόλα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη αλλά τελικά μετά την ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, έχασε από την ΑΕΚ στην έδρα του με 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ήταν κακό με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους ενώ δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διαιτητής έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα πέντε φορές!

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ με την είσοδο του Μάνταλου αντί του Χνιντ - φλέρταρε στο πρώτο μέρος ακόμη και με αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα - έπαιξε με τετράδα στην άμυνα (ξεκίνησε με τριάδα) και λειτούργησε καλύτερα αφού βρέθηκε ένας παίκτης (Μάνταλος) που μπορούσε να δημιουργήσει.

Ο Παναιτωλικός βέβαια άψογα στημένος από τον Μάκη Χάβο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη ισορρόπησε, είχε και τον Ματσόλα στην επίθεση να δημιουργεί προβλήματα με τις κινήσεις του και τον τρόπο που κρατούσε τη μπάλα.

Βέβαια οι γηπεδούχοι είχαν δώσει χώρο στην ΑΕΚ που ήταν σαφώς πιο επιθετική από ότι στο πρώτο 45λεπτο και δικαιώθηκε στο 68' με τον Μάνταλο να δημιουργεί και τον Λιβάγια να...εκτελεί (0-1) σε μια φάση όπου ο Μάζουρεκ δεν αμύνθηκε σωστά.

Ο Παναιτωλικός βέβαια πέντε λεπτά μετά (73') κέρδισε πέναλτι με τον Μάζουρεκ να πασάρει υπέροχα στον Ντίας, ο οποίος ανατράπηκε από τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ματσόλα όμως δεν εκτέλεσε καλά, ο Τσιντώτας τον...ψάρεψε, είπε όχι και έτσι κράτησε το 0-1 για την ομάδα της ΑΕΚ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Πέτρος Μάνταλος ήταν εκείνος που στο 87' με όμορφο τέρμα...κλείδωσε και το τρίποντο για την ομάδα της ΑΕΚ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Σκόρερ: - 68' Λιβάγια, 87' Μάνταλος

Κίτρινες: Χνιντ, Σβάρνας, Καρασαλίδης, Ολιβέιρα, Λιβάγια, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι,

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Kνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (81' Μεντίνα), Τζανακάκης, Τσιγγάρας (81' Ταχάρ), Ντάλσιο (85' Βέργος), Βάντερσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81' Αριγίμπι)

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ (46΄Μάνταλος), Παουλίνιο, Σιμόες (90'+2' Μπότος), Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Λιβάγια (90'+1' Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (80' Λόπες), Ολιβέιρα