Ολυμπιακός: «Μουδιασμένος» αλλά αποτελεσματικός!

Κόντρα στον Αστέρα -ο οποίος ήταν αήττητος μετά την καραντίνα και λίγες μέρες πριν είχε υποτάξει τον Παναθηναϊκό- ο Ολυμπιακός απέδειξε περίτρανα ότι εξακολουθεί να έχει την ποιότητα και την εμπειρία να παίρνει αυτό που θέλει, ακόμα και όταν είναι «μουδιασμένος» και χωρίς ρυθμό. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ολυμπιακός: «Μουδιασμένος» αλλά αποτελεσματικός!

Από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε την καινούργια ο Ολυμπιακός, ο οποίος -χωρίς μεν να εντυπωσιάσει- έδωσε ρεσιτάλ ποδοσφαιρικού ρεαλισμού και αποτελεσματικότητας απέναντι σε έναν επικίνδυνο και υπολογίσιμο Αστέρα, κάνοντας το δύσκολο να φαίνεται εύκολο!

Παρότι χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να βρει εύλογα τα πατήματά της, η ομάδα του Πειραιά πήρε μπρος στο β’ και όχι μόνο έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το τρίποντο, αλλά το πέτυχε και με… συνοπτικές διαδικασίες. Και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που λίγες μέρες πριν είχε ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

Στο καλό ημίχρονό του, το δεύτερο, ο Ολυμπιακός είχε αυτό που δεν είχε στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ: Την αποτελεσματικότητα. Στις δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στην επανάληψη σκόραρε ισάριθμες φορές -με εκτελέσεις-«ποίημα» από Φορτούνη και Μασούρα-, εξαφανίζοντας γρήγορα-γρήγορα (μέσα στο τετράλεπτο 60’-64’) τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν μέχρι εκείνο το σημείο για το αποτέλεσμα και παράλληλα τις όποιες ελπίδες έτρεφαν οι Αρκάδες για κάτι καλό στο Φάληρο.

Κι επειδή η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, οφείλουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω και τον αντίπαλο των «ερυθρόλευκων». Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που μέχρι χθες είχε… ξεχάσει τι θα πει ήττα, που έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με πέρσι και διαθέτει δεμένο σύνολο (φάνηκε αυτό στις συνεργασίες του στο γήπεδο), αλλά και με τον ίδιο προπονητή. Μια ομάδα που ξέρει να «κλείνει» την άμυνά της για να προστατέψει την εστία της.

Απέναντι, λοιπόν, σε έναν τόσο… πονηρό αντίπαλο, ο Ολυμπιακός πήρε άριστα στο δεύτερο 45λεπτο. Ένας Ολυμπιακός που επιβεβαίωσε περίτρανα ότι εξακολουθεί να σφύζει από ποιότητα, παρά τις απώλειες βασικότατων μονάδων της περασμένης περιόδου.

Τα νέα… κομμάτια, πάντως, οι Ραφίνια, Εμβιλά, παρότι εύλογα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, παρουσίασαν ψήγματα των δυνατοτήτων τους. Ένα έξτρα θετικό στοιχείο για την ομάδα του Μαρτίνς, πέρα από το αυτονόητο των τριών βαθμών…