Γιατί ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Εμβιλά με Αστέρα Τρίπολης

Υπήρχε σοβαρός λόγος που ο Γιαν Εμβιλά πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γιατί ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Εμβιλά με Αστέρα Τρίπολης

Σε πολλούς προκάλεσε απορία το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε κατευθείαν στα... βαθιά (στην ενδεκάδα, για να είμαστε πιο ακριβείς) ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα, που δεν είχε παίξει ούτε σε φιλικό. Ο λόγος για τον Γιαν Εμβιλά που πήρε φανέλα βασικού στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνς δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού να βάζει τόσο γρήγορα τα νέα αποκτήματα στο αρχικό σχήμα. Ούτε ο Ελ Αραμπί είχε παίξει κατευθείαν πέρσι, ούτε ο Γκιγιέρμε πριν από δύο χρόνια.

Υπήρχαν όμως δύο σοβαροί λόγοι που ο Πορτογάλος τεχνικός έσπευσε να ξεκινήσει τον 30χρονο Γάλλο χαφ δίπλα σε Μπουχαλάκη και Καμαρά.

Ο πρώτος είχε να κάνει με την φυσική του κατάσταση. Ο Εμβιλά έκανε κανονικά προετοιμασία με την Σεντ Ετιέν και τα εργομετρικά του ήταν σούπερ. Η εικόνα του επίσης στις προπονήσεις παρέπεμπε σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται κάποιο έξτρα πρόγραμμα για να φτάσει στο επίπεδο των υπολοίπων. Πανέτοιμος ήρθε από τους “στεφανουά”. Φυσικά , δεν φάνηκε όσο θα ήθελε ο κόσμος, γιατί πολύ απλά ακόμα δεν γνωρίζει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Ο δεύτερος λόγος που ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον βάλει βασικό, είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια για να κάνει τις δοκιμές του. Αναγκαστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να τεστάρει κάποια πράγματα μέσω των επίσημων αγώνων και για να “δέσει” ο Εμβιλά με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, θα έπρεπε να πάρει άμεσα χρόνο συμμετοχής, έστω και ως βασικός. Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι θέλει να του δώσει και τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, έτσι ώστε να νιώσει όσο το δυνατόν πιο άνετα στο νέο του περιβάλλον.