Πρόβλημα η έλλειψη ρυθμού ενόψει Ομόνοιας, αλλά όχι δικαιολογία

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε αυτό που είδαμε όλοι με τον Αστέρα Τρίπολης, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό. Έναν ρυθμό όμως που έχει βρει η Ομόνοια...

Πρόβλημα η έλλειψη ρυθμού ενόψει Ομόνοιας, αλλά όχι δικαιολογία

Αν ο Ολυμπιακός και η Ομόνοια έπαιζαν τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, τότε θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά, ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο συλλόγων είναι τέτοια που θα μπορούσαν οι “ερυθρόλευκοι” να πάρουν πανηγυρική πρόκριση με εμφαντικά σκορ!

Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να συμβεί και τώρα στις διπλές αναμετρήσεις των play off του Champions League. Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας παραπλανά... Κι ευτυχώς δεν παραπλανά τον Πέδρο Μαρτίνς, τον άνθρωπο που ζει καθημερινά την ομάδα του...

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είπε αλήθειες μετά το παιχνίδι. Ότι κρατάει μόνο το αποτέλεσμα και δεν στέκεται στο γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος η ομάδα του έκανε μια... χαψιά τον Αστέρα Τρίπολης με την είσοδο των Φορτούνη και Μασούρα.

Στάθηκε κυρίως στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας του και στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μαρτίνς λοιπόν παραδέχτηκε το αυτονόητο και αυτό που είδαμε όλοι μας. Κακά τα ψέματα, σε τούτη την εποχή, με μόλις 10 μέρες ξεκούρασης και με μία προετοιμασία - εξπρές, ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό που θέλει γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι σαν τον... Ιούλιο των περασμένων ετών.

Ακόμα είναι σε στάδιο προετοιμασίας η ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έπαιζε το βράδυ της Παρασκευής (18/9) με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος επίσης δεν έχει τον σούπερ αγωνιστικό ρυθμό. Και είδαμε πόσο δυσκολεύτηκαν να βρουν τη “χημεία” τους οι νέοι με τους παλιούς... Έπρεπε να μπουν οι παλιοσειρές για να “καθαρίσουν” το ματς. Αφήστε δε που η γκίνια του Ελ Αραμπί συνεχίζεται και αυτό είναι επίσης κάτι που προβληματίζει τον Μαρτίνς. Ελπίζει τουλάχιστον με την Ομόνοια να “σπάσει”.

Αυτό που τόνισε ουσιαστικά ο Μαρτίνς μετά τον Αστέρα Τρίπολης ήταν κάτι σαν ένα “προειδοποιητικό μήνυμα” ενόψει Ομόνοιας, ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος και να σταματήσει κάπου εδώ η συζήτηση περί “φαβορί” (ασχέτως αν είναι φαβορί).

Την Τετάρτη (23/9) οι πρωταθλητές Ελλάδας θα υποδεχθούν μία ομάδα που έχει κάνει κανονική προετοιμασία (σ.σ. το κυπριακό πρωτάθλημα είχε διακοπεί οριστικά λόγω κορονοϊού τον Μάιο), έχει δώσει ήδη τρεις προκριματικούς γύρους στο Champions League και θα έχει δώσει άλλα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι Κύπριοι ναι μεν κοιτάζουν για έναν εξτρέμ και έναν μέσο για να ενισχυθούν, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τον Ολυμπιακό.

Προσοχή: οι “ερυθρόλευκοι” δεν ψάχνουν για δικαιολογίες. Είναι υποχρεωμένοι να πετάξουν έξω την Ομόνοια και να περάσουν εκείνοι στους ομίλους του Champions League. Αν έρθει ένας αποκλεισμός, θα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία. Όμως, καλό είναι να ακούμε και τον Μαρτίνς που ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του. Δεν το είπε τυχαία ότι ο Ολυμπιακός ήταν αργός στον ρυθμό του κόντρα στον Αστέρα. Πρώτον, ήταν αλήθεια τα όσα δήλωσε και δεύτερον, ξέρει ότι την Τετάρτη (23/9) θα φιλοξενηθεί στο Καραϊσκάκη μία ομάδα που προέρχεται από... φουλ δράση.

Οπότε, ήθελε με τη συγκεκριμένη δήλωσή του (σίγουρα θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του έως το πρώτο ματς με τους Κύπριους) να προσγειώσει και τους ποδοσφαιριστές του.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρώτο ματς με την Ομόνοια δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Έχει πολλές αδυναμίες η κυπριακή ομάδα, δεν μπορεί το ρόστερ της να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει ένα τεράστιο αβαντάζ... Αυτό που περιγράφουμε παραπάνω: Τον ρυθμό, που τούτη την περίοδο παίζει σημαντικό ρόλο!