Ολυμπιακός: Έχει «τρελάνει» τον Ρέντη ο Εμβιλά και η εβδομηντάρα μπαλιά από τη μικρή περιοχή!

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει «τρελάνει» τους πάντες στον Ολυμπιακό και τώρα έχουν αντιληφθεί γιατί στη Γαλλία τον αποκαλούσαν «μαέστρο». Τι είχε πει ο Κατράνης.

Ολυμπιακός: Έχει «τρελάνει» τον Ρέντη ο  Εμβιλά και η εβδομηντάρα  μπαλιά από τη μικρή περιοχή!

Σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το νέο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε μία πρεμιέρα διαφορετική λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός.

Τι θα πρέπει να περιμένει να παρακολουθήσει ο κόσμος στο ματς που θα αρχίσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NS2; Φυσικά τα νέα αποκτήματα όπως ο Ραφίνια που θα πάρει φανέλα βασικού στο Φάληρο.

Τον Βραζιλιάνο, όμως, τον ξέρει ο κόσμος έχει εικόνα του από τα παιχνίδια με τη Μπάγερν Μονάχου. Εκείνο που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ο Γιαν Εμβιλά. Από τα νέα αποκτήματα των πρωταθλητών Ελλάδας ο Γάλλος είναι αυτός που έχει τρελάνει κόσμο στον Ρέντη.

Ο 30χρονος χαφ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει πως είναι έτοιμος να παίξει. Δεν έχει κανένα θέμα φυσικής κατάστασης και μπορεί να μπει και να πάρει φανέλα βασικού. Στον Ρέντη τώρα κατάλαβαν γιατί στη Γαλλία τον αποκαλούσαν "μαέστρο". Στις προπονήσεις και στα διπλά που έχουν γίνει στον Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς τοποθετεί τον ποδοσφαιριστή μπροστά από τους δύο στόπερ.

Είναι συγκλονιστική η αντίληψη που έχει και η εικόνα του γηπέδου. Έχει γρήγορη σκέψη και λειτουργεί σαν κομπιούτερ που ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι συμπαίκτες του. Η μπαλιά που έχει είναι ακριβείας και έχει την ικανότητα να φτιάξει παιχνίδι από πολύ πίσω. Οι νέοι του συμπαίκτες έχουν πάθει πλάκα, ενώ αυτό που τόνιζαν όλη την εβδομάδα ήταν πως πρόκειται για έναν πραγματικό "μαέστρο", ο οποίος έχει βρει χημεία με τον συμπατριώτη του Ματιέ Βαλμπουενά.

Υπάρχουν στιγμές που δίνει την αίσθηση πως χωρίς καν να τρέξει μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του. Και κάπου εδώ μας έρχεται στο μυαλό μία πρόσφατη δήλωση του Αλέξανδρου Κατράνη. Είχε μιλήσει στο Αθήνα 9,84 και είχε πει ότι «μην εκπλαγείτε αν δείτε να βγάζει εβδομηντάρα μπαλιά από τη μικρή περιοχή». Φάνηκε υπερβολικό τότε, αλλά με τα όσα μας έχουν μεταφερθεί από τον Ρέντη αυτές τις ημέρες πλέον τα πάντα περιμένουμε από τον Εμβιλά.

Η παρουσία του Γάλλου στο αποψινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έχει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού.