Η φανέλα με το «13» στον Ολυμπιακό

Ο Ραφίνια επέλεξε να φορέσει το «13» στη φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ποιοι άλλοι αγωνίστηκαν με το συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη.

Η φανέλα με το «13» στον Ολυμπιακό

Δεν είναι και το πιο σύνηθες στον Ολυμπιακό κάποιος ποδοσφαιριστής να επιλέγει τον αριθμό "13" για το πίσω μέρος της φανέλας του. Πρόκειται για ένα νούμερο, το οποίο είναι… απαγορευτικό στην ομάδα του Πειραιά. Είναι ο αριθμός που σχετίζεται με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού και γι' αυτό δεν επιθυμητός στο μεγάλο λιμάνι.

Ολυμπιακός: Τα νούμερα στις φανέλες των ποδοσφαιριστών – Ποιος πήρε το «10»

Μη ξεχνάμε, άλλωστε ότι στο "Γ. Καραϊσκάκης" δεν υπάρχει θύρα 13, αφού η αρίθμηση πηγαίνει από το "12" στο "14". Υπάρχουν ποδοσφαιριστής, ωστόσο, που επέλεξαν να φορέσουν το "13" στη φανέλα τους.

Την αφορμή για να τους θυμηθούμε την παίρνουμε από τον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος σε όλη του την καριέρα έχει παίξει με το συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη. Αυτό φυσικά επέλεξε και στον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν έχουν περάσει κι άλλοι με το "13" αν και ελάχιστοι.

Συγκεκριμένα ο Ζε Ελίας αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2000 έως το 2003 με το "13" στην πλάτη. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με το συγκεκριμένο νούμερο στη φανέλα του ήταν ο Ιβάν Ρέζιτς, ο οποίος από το 2004 έως το 2006 έπαιξε με το "13".

Από τότε χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια για να βρεθεί ξανά ποδοσφαιριστής που θα έβαζε το "13" στη φανέλα του. Αυτός ήταν ο Γκιγιόμ Ζιλέ το καλοκαίρι του 2017. Έμεινε στον Ολυμπιακό για μία σεζόν και αγωνίστηκε με τον συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη.

Θυμηθείτε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που φόρεσαν το "13" στη φανέλα τους